Friday, July 29, 2011

Lawak Terhebat Semester Ini



Assalamualaikum :)

Petang tadi lepas habis kelas pukul 5 aku online. Heck, aku macam 24 jam online je kot bukan lepas pukul 5 petang je T__T Laman social network yang paling wajib dilayari setiap kali online adalah Facebook. Benda ni pun aku perolehi daripada FB juga. Sila bersedia dengan LAWAK TERHEBAT TAK HENGAT DUNIA.

Macam kenal tak minah dalam Profile Picture ni siapa? Aku rasa macam kenal. Ehh entah macam mana pulak boleh ada dalam friend requests aku.

Bulatkan mata dan hayati gambar beserta nama tertera. Watermark tu akulah yang cipta.

I was like, "Waterpark?!!" (What the f**k versi sopan-santun. ITU GAMBAR AKU DALAM KERETA NAK BALIK KAMPUNG TAHUN LEPAS DUDUK BACK SEAT PUN PAKAI SEAT BELT ALA-ALA PENUMPANG BERHEMAHLAH KONON!!!!

Gambar aku, nama pun stok CHOMOT jugak just tak ada 'H', dan kenapa perlu add aku? Konpius den ni haa.

Menaip pun kena ada bukti. Masih tak percaya? Datang sini face-to-face dengan gwa.


Dengan perasaan terkejut masih berbaki, aku approve SI BUDAK COMOT ni dengan niat nak tengok apa ada dekat profile dia. I mean, HER wall, HER photo albums, blablabla (gaya seorang stalker terhebat di planet Marikh)


And this is what I got! (mulut ternganga, mata bulat) Drama queen sungguh.


Memang dia ni suka buat gambar orang lain and gambar kartun, baby comel-comel anyonyo anyonyo as Profile Picture. Takde gambar sendiri ke dik? Tapi bila gambar kau sendiri diletakkan bersebelahan dengan gambar Heliza Helmi si mata boooolat, kartun comel-comel, baby stok rasa nak cubit-cubit pipi sampai berdaghah, tidakkah kau akan rasa ini suatu penghargaan dan terasa comel juga? 
Err okay sila jangan baling aku ke luar tingkap muehehe :D




Bukti aku tidak menipu dan aku memang comel menaip dengan benar.


To my amazement, tengok SI BUDAK COMOT ini ohhh kapel rupanya dengan BUDAK PEREMPUAN yang lain. Eh? Aku yang taip ini juga rasa pelik, bukan kamu semua sahaja yang pelik. Dan.... Default Picture si kekasih hatinya juga seperti ku kenal tapi di mana ya. Sila usha.



Gambar ini pula pernah mendapat tempat di hatiku sobsobsobs menjadi Profile Picture si Melin Chomot tu hah.

Okay aku mengaku ini memang bukan gambar aku. Caption hanya mengada-ngada. Aku pun Google je gambar ini, sebab tu aku tak watermark gambar ni sebab gambar ni bukan gambar aku. Faham kan? Tapi macam mana boleh SAMA dengan gambar di atas sebentar tadi? Kebetulan? Menakutkan -.-

Selepas setiap inci profile budak ini aku godek, ini langkah seterusnya yang diambil.


Aku kan curious orangnya, jadi langkah seterusnya ini diaplikasikan.

Kalau rasa diri sendiri rabun tahap meraba-raba kalau tak ada bantuan penglihatan dan tahap curious sama tinggi macam aku, klik dekat gambar.

Lawak tak lawak? Lawak kan! Celah manalah comel gambar aku tu. Macam budak retarded je aku tengok.

Ada lagi gambar. Banyak betul gambar entry kali ni kan.

klik gambar atas ni lelaju kalau nak tengok magik :)

Aku rasa kejadian ini SANGAT LAWAK sebab aku yang tak famous langsung ni pun ada orang nak buat gambar aku as profile picture. Terharu mak noks :'). Eida Comot, anda orang kedua menggunakan gambar saya semata-mata sebagai profile picture selepas boyfriend saya. Terima kasih. (Or perlu ke?)

Perlu ke aku block ataupun report Eida Comot ni? Atau gelak je berdekah-dekah? 
Pandangan diperlukan kadar segera.

PS: Esok ada dinner budak Science. Can't wait! Eksaited bebona :D


Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

11 taiko kawasan bagi amaran:

Fasya said... BALAS

wahhh, kau ada fakers la babe! famous tuuu :D hiheee :)

keryohkery said... BALAS

wah..susah betol jadi org femes ni kn? hee

Insyirah Fauzi said... BALAS

Gila ah kau weh :O

Mr.Thinker@Ali said... BALAS

Hahaha. Siap minta keizinan tu. Serious shitLOL! Bg keizinan dia guna ka? LOL! Err, ntah2 secret admire kot. :)

Budak Chomot said... BALAS

@Fasya
Aku famous? Mengapa seperti kelakar statement itu?

Budak Chomot said... BALAS

@keryohkery
Tak famous pun lah sebenarnya :)

Budak Chomot said... BALAS

@Insyirah Fauzi
Aku tak gila pun wey! Aaaaaaaaaaaa!

Budak Chomot said... BALAS

@Mr.Thinker@Ali
HAHA itulah pasal. Tak bagi kebenaran pun. Secret admirer? Tak mungkinlah.

Mr.Thinker@Ali said... BALAS

@Budak Chomot

Bagus lar x bg kebenaran. Kena take care betul2. Kalau boleh, gambar yg ada kat FB tu setting baik2. Untuk tatapan keluarga dah memadai. Fakers makin menjadi-jadi skg nie. customize the pictures tok jaga privacy. :)

Budak Chomot said... BALAS

@Mr.Thinker@Ali
Betul betul, agree 100%
baru lepas private semua gambar dekat album ni :)

Mr.Thinker@Ali said... BALAS

@Budak Chomot

Hahaha~

Bagus lar. Lepas ni tiada lg masalah pencurian gambar. :)