Tuesday, November 30, 2010

mari bergelak ketawa ;D

Assalamualaikum w.b.t semua ...
Jom gelak-gelak jap. 
Scroll ke bawah ye. (:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






 HAHA. sumpah tak boleh blahh.
erm. makcikk. rasenye tak payah la tampal poster tuh.
macam dah jumpe je the lost puppy uh. huu. ;D





 adoiyaii. dengan confident nye jawab GAJAH.
dia expect BULAN lagi kecik dari GAJAH laa?
ni aku rase soalan WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE yang mula2 sekali kott.
yang soalan cikai2. senang nak mati. yang start dengan rm100 uhh.
adess. pulang tangan kosong la cik akak neh. huu.





wahaha. lepak je ayam-ayam nih enn.
macam ngah berjakuzzi pulak gayenye. wee. 
PS : walaupun dah tak berkepala. huu.
takde keje betul owang yang buat neh. :P



haha. sengal je.
aku bet mesti tuan punye selipar jepun nehh sayang gile gile babeng kat harte beliau nehh.
sampai nak bermangga bagai. wahaha.
pencuri selipar kat surau-surau pon fikir 18kali nak ambik ke takk. huu.





ni ahh budak-budak sekarang.
pandai je. advance siott. huhu. :D






korang pakai broadband?
try tengok nihh. (:


video

huhu. 
setakat ni je laa.
bye bye.
berjumpa di lain mase !
hee.
Assalamualaikum. (:

Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Friday, November 26, 2010

KOSONG.

KOSONG. ZERO. SIFAR. TELUR AYAM.
first word yang terlintas bile tengok gambar di atas kan?
okay. sekarang bukan sesi mengenal nombor.
bukan juga nak belajar Calculus.
tapi nak cakap pasal satu "KEKOSONGAN" kat dalam hidup aku.

Aku tak tahu apa.
deep inside this heart,
macam ade satu lubang hitam yang besar. gelap. KOSONG.
macam jigsaw puzzle, dah nak siap dah ni.
tapi ade satu missing piece.
still rase tak complete kan?
itulah ape yang aku rase sekarang.
ehh, bukan sekarang. ALWAYS.

Aku tak tahu di mana silapnye.
aku bukan ahli silap mata.
bukan juga pakar psikologi.
aku ade parents, adik-beradik, family, boyfriend, caring friends.
LENGKAP.
tapi ape lagi?
kenapa aku rase macam ni?
orang nampak aku happy.
aku senyum. riang. gelak terbahak-bahak.
tapi, still, aku sendiri rase diri aku ni FAKE.
HIPOKRIT. PLASTIK. BERMUKA-MUKA.
inner self aku tak selari dengan luaran aku.
semacam berperang je.

sekarang aku dah jadi budak cengeng.
ye. aku kuat nangis dah sekarang.
tapi tak tunjuk kat orang laa.
sorang2 tengah malam. atas katil.
entah. terasa emosional semacam.
senang je hati ni nak terguris.

kadang2 aku rase macam lost.
blur.
aku tak tahu aku kat mane, tengah buat ape.
matlamat hidup aku pon tak jelas.
kalau orang tanye,
" weh, nanti kau nak kerja ape ek? "
simply aku jawab, " entahh. "

Oh ALLAH,
aku tahu selama ini aku jauh darimu.
aku lalai. aku leka. aku tak kuat.
aku lemah dengan hasutan syaitan, iblis dan konco-konconye.
kuatkanlah imanku ya ALLAH.
aku nak jadi kuat.
aku kena jadi kuat.
aku nak jadi hambaMu yang solehah.
macam Sumayyah. Siti Khadijah.
hurmm. tak setanding langsung aku dengan mereka.
jauh. macam langit dan bumi.
ape pun Ya ALLAH.
berikanlah aku petunjuk.
keluarkan aku dari kekusutan yang membelenggu ini.
Amin Ya Rabbal 'Alamin.

Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Sunday, November 14, 2010

alohaa Sem Break ! (:




whoaaa.
Sem Break kini tiba juga.
setelah berhempas-pulas ( laa sangat :P ) 
menjawab soalan Final.
dapat la rehatkan otak sebulan dua.
:)

12112010
pagi, lebih kurang pukul 11.00 am
family datang jemput saya!
yeayy!
barang banyak kott. =.=
btw, thanks Ain & Kak Nabila
tolong angkatkan barang2 turun bawah
(nasib baik tingkat 3 je)
jasa kamu berdua amat dikenang
wahaha ;D

BYE BYE SM 2!

PS : harap2 tahun depan dapat kolej.
tak nak duduk luar. leceh kot.

BYE BYE UiTM KUALA PILAH KU SAYANGS. <3
hee. sem depan jumpe lagi. InshaAllah. :)

pastu pegi Melaka 
ambik Angah kat MRSM Alor Gajah
sambil2 tu,
RONGGENG TIME !
agaga :D



selepas itu,

kita ke Bandaraya Melaka pula ye

( gaya tourist guide )
huhu.
naik beca semua. poyo je. macam pelancong asing pulakk.
huu.



NI LAH GAMBAR2 YANG SEMPAT DI-SNAP.

PAKAI CAMERA PHONE JE LA TAPI.
HUHU. DAH JADI SANGAP LENSA SUDAHH. ;)




dengan Adik kat depan kereta api (:


family <3  (:





dengan Adik jugak kat depan kapal terbang pulakk. huu. (:


abang beca, abang beca di tengah jalan. wahaha :D
perghh.
penat kott.
banyak lagi pics sebenanye,
tapi cukup2 la tuh ea. huhu.

sampai rumah pukul 11 lebih malam.
haihh.
and HELLO RAWANG !
Rawang dah berubah laa.
padahal tak sampai sebulan pon tak balik umah. hee. X)


HOLIDAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY !!!
yippie ! 
:)




Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Thursday, November 11, 2010

DONE ! :)

merujuk kepada perkara di atas,
dengan ini MERDEKA lah wahai
penuntut-penuntut Diploma in Science UiTM.


hooray ! yabeda bedoo ! yippi !


PS : dan segala bunyi-bunyian lain yg tak termampu untuk ditaip di sini.
huu. ;)


7papers ( including HBU )
selesai laa sudah 
Alhamdulillah :)
11112010. cantik je tarikh.
2 beg je? takde maknenye. ni baru sikit. baju je ni. ade lagi baju tak sumbat tau. huu.


bubye. cepat2 masuk dalam kotak. haha. :D

PSYCHO. Melin the budak Psycho. hobi mase lapang. sambung sem 2 la ye. ;)


esok pagi nak balik Rawang.

yee, seronoknye. rumah rumahh. <3
tak payah fikir assignment, quiz, test, exam.
( untuk sementara laa. 6minggu. huhu. )
PLAN TIME CUTI ? 
taktau lagi. nanti2 laa update k. hee.

akan merindui ini :

water cooler yang berjasa. memastikan kami tidak dehydrated. walaweyhh. ;)


Beting Highlands. indah bukan? :)
Anjung Seri Perpatih terchenta. bile kebulur tak hengat kat sini laa muke saya ye. huu






papan putih saya. ye, tau. sarat! motivasi la wehh. huhu.
kitorang panggel mesin gedegangg. haha.



and most of all. washing machine. sayang ketat2 laa. tapi bunyi beliau agak menjengkelkan laa. huu.

kejapp !
ni jugak laa. huhu.

Little Kitty yang gedik. suke masuk rumah orang tak bagi salam. selongkar barang orang, dan tinggalkan "souvenir" untuk kitorang. grr. tapi takpe. rindu laa gak. ( kat umah takde kucheng ) huhu.


and GOOD BYE SEM 1.
I had a great 6months ( lebih kurang laa, ke lebih? huu. ) here, at UiTM Kuala Pilah.
I learned a lot of things.
studies, how to spend money well ( erk? HAHA ), friendship, belaja cakap nogori,
belaja naik bas City Liner ( wahaha ), and much much much MORE ...
eventough sebelom ni dah dua tahun duduk asrama
still lain,
this is CAMPUS LIFE
kene betul2 independent. mahasiswi laa katekan. * wink wink *

kepada semua,,
ROOMMATE, HOUSEMATE, CLASSMATE, dan segala-gala yang MATE laa.
huu.
Thanks for everything.
Thanks for the " budak Part One" memories.
hee. 

chehh, macam nak blah terus je.
sem depan ade lagi.
Insha- ALLAH. kalau panjang umur laa. :)
akhir kata,

SELAMAT BALIK RUMAH !
TAKE CARE !
HAVE A GOOD HOLIDAYY ! YEAYY ! 
haha. excited gilaa. ;)


                                                               END OF QUESTION

                                                                      wahaha. :D 





Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Tuesday, November 09, 2010

post merepekk ;)


alohaa ...

HAHA. 
selesai jugak PHYSICS 110 pukul 12.00pm tadi.
lega?
50% ya, 50% tidakk.
ye la. relieved sebab da lepas.
tapi susah gak kot paper tadi.
aisehh. =.="
boleh pulak lupa formula. arghhh.
ade yang boleh jawab, Alhamdulillah.
tapi mintak-mintak laa takde yang careless ke ape ke.
and ade gak yang hentam, main buat je.
lupa formula punye pasal.
haihh. nyanyuk betol. :P
tapi still berusaha tak nak biar kosong je laa.
at least dapat 1 , 2 markah pun okay la.
Better less than nothing , right ?  :)
harap sangat sekarang ,
nak lulus je. tak dapat A pon takpe laa.
at least tak nak repeat mane2 paper.
seriously , tak nakkkk !
huu.

haa.
sebelum pergi jawab exam tadi
sempat lagi snap gamba.
wakaka ;D

ni dia :

HAK UiTM okayh? agaga. cakap dalam cermin, " go girl. you can do it. chaiyokk2. huu. "


okayy.
DONE pasal Physics ehh. :)
sejak dua tiga hari tak habis2 Physics, Physics, Physics.

pastu
balik bilik
MOVIES !
agaga ;D
asal habis exam je movie, asal habis exam je movie.
asal movie je habis exam. huu.

petang

pukul 2:30 pm
lokasi : Hall 2 wakaka  (SM2 37 21)
laptop Zai
FILEM : Disturbia
tapi tak bape tgok laa. ngantok. mereka je yg tgok, pastu terjerit-jerit. huhu.

next !

masa :5:20 PM
lokasi : RT
laptop saya
FILEM : Drag Me To Hell
ni lagi sengal. terjerit-jerit. sorang satu pegang bantal nak tutup muka. haihh. psycho betul. buat owang terkejut je. tapi ending tak best. :(



lepas tu dah macam " cukup-cukup laa movie tuhh. "
sekarang punye status : KEKENYANGAN.
banyak lagi makanan beli kat Anjung Seri Perpatih terchenta tadi tak bersentuh pon. korang nak, datang la sini. takyah malu2. haha.

okayy. MASE UNTUK BIOLOGY MURID-MURID.

huu. boleh percaya la sangat.
hee. ya, the last struggle.
BIOLOGY 121

dan Hello rumah! haha.I can't wait laa korang.
nak je balik sekarang. hurmm.
jealous tengok budak2 yang dah balik.
huu.

okay. bubye. have a good day readers. :)
PS : THANKS SUDI BACE POST MEREPEK INI. :)





Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Saturday, November 06, 2010

mari men-psycho diri sendiri (:

first of all,

" HAPPY DEEPAVALI KORANGG !
     NAK DUWET RAYE ! "
agaga. ;D kesengalan.

sebenarnye tengah KEBOSANAN ni.
tak tahu nak buat ape.
dahla semalam tido pukul 5 pagi.
kalau stay up sebab STUDY ke, REVISE ke, QIYAMULLAIL ke,
takpe jugak.


ni stay up ONLINE. webcam ngan ORANG tuh.
huhu.
hampeh betol laa.


tadi bangun pukul 2.00pm.
adoiyaii.
terok bebeno anak dare nih.
mandi2, pegi anjung beli makanan.
makanan pon tinggal kerak2 je. aisehh.


PHYSICS
sumpah menakutkan.
dari dulu lagi tak pernah ade keserasian dengan menatang opss, sorry, subjek ni.
kan BEST kalau dikurniakan otak Physics yang perghh, macam tanye je laa ape2 soalan pown boleh jawab.
Madam Nurjannah Azman ( UiTM N9 )
Puan Wan Salehaton ( MRSM Kuantan )
ps: nak jadi pandai Physics macam mereka. :(

maybe saya memang tidak dilahirkan untuk Physics.
sobsobs.
tadi bukak buku Physics yang gile tebal tuh ( CUTNELL )
bace2, try wat soalan sikit, and tutup balik buku tersebut.
fuhh. pening pening.
TERASA MACAM NAK DROP JE PHY 110 NI.
TAPI APEKAN DAYA. KU TAK MAMPU. (haihh. ayat poyo.)

but,
NUR AMALINA IZZATI AHMAD MARZUKI,
never ever ever ever ever GIVE UP!
if it is the challenge, go for it.
never look down on yourself.
YOU CAN DO IT!
nothing is impossible in this bloody world.
it is YOU. 
you work hard, you'll achieve.

perghh.
tibe2 je rase high-spirited gilaa.
best gak psycho diri sendiri nehh. agaga.
Melin.
jangan ulang mistakes time SPM 2009 dulu.
kau banyak main. banyak sangat.
nak dekat exam baru menggelabah.
last-last, kau sendiri yang FRUST kan?
bukan kau je.
FAMILY kau pown.
rase macam nak hentak kepala kat dinding je time pegang slip result SPM tu kan?
tapi takpelaa.
 LET BYGONES BE BYGONES.
kat UiTM Kuala Pilah ni pulak kau tebus segalanye dulu.
dapatkan Dekan every semestre and nak sangat, ANUGERAH NAIB CANSELOR tuh.
achieve your dreams.
jangan cakap je lebih. PROVE IT!
Cabar diri sendiri.
Insha- ALLAH, you'll make your parents proud of YOU.

okay la.
cukup sampai sini je bebelan ini.

KEPADA SEMUAA,
TAK KIRE LA FOLLOWERS KE , STALKERS KE, SAPE2 KE
                Big Fat Good Luck kat you all.
           tak kire laa tengah exam lagi ke, dah abis exam ke                         (jealousnye. huhu. ) , baru nak exam ke.
          MOGA KITA SAMA-SAMA BERJAYA.
          AIM FOR THE STARS. 
          Aminn. :) 
     




  
               

Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)