Monday, February 28, 2011

Sakit Rumah :'((


Assalamualaikum w.b.t

Tak nak cakap banyak
Nak tahu lebih lanjut scroll je ke bawahh














si Adik paling kecik yang tengah tekun buat Matematik
dipantau oleh kakak sulung yang menjanjikan :sesuatu" kalau jawapan betul
dan "sesuatu" kalau jawapan salah :D



si anak nombor dua yang sering disalah anggap sebagai anak sulung berdasarkan saiz badan
tahulah aku ni comel . err .
" Mana satu sulung , mana nombor dua ni ? "
" Ohh ye keeeeeeee ! "
Situasi sering terjadi .
Hello . Aku sulung oke . Aku dah 19 pun .
Apa tak nampak macam kakak kakak mithali ke aku nih =,=""



Puan Mak yang banyak berjasa , masak sedap , kelakar ,
penyayang ( walaupun agak garang ) , dan lain - lain
Along rinduuuuuuuuuu !
Nak kuey tiow mak goreng !
Kuey tiow kat sini macam hampehhh ! =.=



Encik Abah . Sorry Abah tak banyak gambar Abah .
Seorang yang tak selalu ada depan kamera .
Banyak berjasa , banyak berkorban , demi anak2 dan family .
Sobsobsobs .
Rinduuuu jugak !


Sama tak muka kitorang ?
Apa ? Aku lagi comel ?
Mekasih mekasihh :DD



First Lady .
Masuk dengan gembira , keluar dengan bengang sebab pekerja kat situ kurang ajar nak mati .
Kau salah orang lah kan nak kurang ajar dengan aku .
Oke . Emo sekejap .




Chocotop .
Kat Kuala Pilah takde Chocotop .
Sila emphasize di situ yeh . :D




Keterujaan budak 19 tahun masuk arked game melebihi keterujaan budak 10 tahun
Sampai mintak nak ambik gambar depan benda alah ni .
Perhatikan muka over excited di atas =,=




Budak 10 tahun yang kalah . Haha :D




VS budak 19 tahun yang ni haa .
Kalau kalah dengan opponent tu memang buat malu kaum je lah kan
Wuwuwu . Bunuh diri je lah jawabnye T___T






Makkk ! Waaaaaaa !
Tak nak cakap banyak lagi .
Cover2 air mata bagi tak obvious sangat . Huhu 


Agak agak korang
Entry ni berkisar pasal apa ?
Aku ni sakit rumah yehh ?
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !
Meraung lagi kuat2 .
Adios amigos .
Chiao cincau .






Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Friday, February 18, 2011

1st Giveaway Sayangku Faish .


Assalamualaikum .
Ya habibi ya maulanaa .
Hari - hari naik unta .

* Grr . Kenapa laa lately ni aku suka sangat merepek ehh ? Wondering why -___- *

Kali ni Budak Chomot nak cerita pasal

1st Giveaway Sayangku Faish 

Budak Chomot dapat tahu pasal GA ni daripada Cik Yalla :)
Beliau lah yang bersusah payah menge-tag Budak Chomot
Lepas tu tinggal message kat Shoutmix
Thank youu ! :))

Ni banner Giveaway ni :


mahu tahu lebihh ?
Click je kat banner chomel atas ni & terus ke belog Cik Tuan Punye GA ye . :)

Dan seperti yang korang sedia maklum ,
Giveaway ni macam cabutan bertuah @ lucky draw laa kan ?
So ramai - ramai laa kita berdoa supaya The Belog Chomot mempunyai luck itu ye !
hehe .
Nak tahu hadiah ?
Pergi belog beliau .

* haa . ni secara langsung dan LIVE nye menyumbang sedikit traffic ke belog Tuan Punya GA ! so , PICK ME PICK ME ! fuhh fuhh ! jampi jampi ! *
HAHA . Harap maklum . Tiada sebarang unsur KHURAFAT diterapkan di sini . teehee . :D

maka dengan ini , tag Budak Chomot persembahkan kepada :


yeayy !
lompat lompat menandakan kanak - kanak riang gembiraaa !
weehoo ! :D

Maka dengan ini tamatlah sudah entry kali ni .
Bye bye alls !
Wassalam :)


Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Tuesday, February 15, 2011

CONTEST gambar muka sedih paling menarik



Assalamualaikum kanak - kanak ribena sekalian !
Walaupun anda , anda , dan anda tidak lagi bergelar kanak - kanak Ribena ,
saya , Budak Chomot , dengan penuh kuasa vetonya ,
nak jugak panggil anda KANAK - KANAK RIBENAAAAAAA !
Pangggggggggg ! Ouchh , sakit laa . wuwuwu T___T

OK . Back to normal .

Sebenarnya motif entry ini adalah dengan sukacitanya ingin memaklumkan
bahawa Budak Chomot telah di-tag oleh Izzatul Hazwani yang tak chomot langsung
( ohh . mentang - mentang laa dia tag kau , kau cakap dia tak chomot ehh ? huhu . )
dan beliau join satu contest ni
dan dengan ter-tag-nya Budak Chomot di situ
maka secari rasminya Budak Chomot kena join contest tu !
err . mazhab mana kau pakai ni wehh ? huhu .
ok laa . contest ni macam menarik je .
so Budak Chomot pon tertarik bagaikan ada kuasa magnetik untuk turut menyibuk nak join .

Nama contest ni sebenarnya :

CONTEST GAMBAR MUKA SEDIH PALING MENARIK !

cool right ? teehee :D

ni banner tuan punya contest :


dan anda boleh klik ke banner di atas untuk ke belog cik Ekinn Zhareef yang tak chomot . hehe .
boleh jugak survey syarat - syaratnya
& join laa , join laa , join laa !
dengan promosi sebegini Budak Chomot berharap untuk mendapat duit komisyen & mungkin juga WINNER CONTEST NI ? hakhak :DD

dan dengan ini
disertakan gambar yang ingin dipertaruhkan !

jeng jeng jeng !

< bunyi halilintar >







err . sedih ke ni ?
ke merenung masa depan ? huhu .
hentam saje laa . :D




ni dikira sedih ke ?
ke ngada2 ?
haha . aku memang buta sikit time perasaan2 ni . huhu .



haa ! ni sedih kot .
yelaa kot . tapi tak tau laa menarik ke tak bagi pandangan Cik Tuan Punye Contest kan yang cute miut
NOTE : Ini bukan bodek ye . huhu .
judge laa sendiri ye . teehee .

PS : Aku ni happy-go-lucky
so tak banyak gambar sedih
nak buat - buat sedih pun cam tak jadi je 
Bhaha . bajet derr . :DD

dan dengan ini dengan kuasa yang ada pada aku
aku dengan penuh besar hati dan kepala 
ingin tag 3 blogger aktif
seaktif Hotlink . err .


wahh . mission accomplished .
bubyeee ! :D














Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Saturday, February 12, 2011

Budak Chomot Pun Nak Traffic Banyakkkkkkk ! :DD

Assalamualaikum .
Tadi kan , kan , kan , Budak Chomot berguling - guling kat belog orang2 lain .
Tiba tiba ! Jeng jeng jeng . terjumpa ni kat belog comeyl Unaa :)
Tajuk dia gempak sehh !

Siapa tu yang nak kalahkan Hanis 
Zalikha ?

Gempak kan ? So Budak Chomot pun baca laa .
Baca punya baca punya baca blablabla .
Budak Chomot dengan gaya kepoh mak Bedahnye pon bertekad nak join jugakk ! Yeayy !

Jom cuba try test ! :

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

16 . http ://melinmelin.blogspot.com/  ( THE BELOG CHOMOT laa ! :D  )


PERATURAN !!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Ha..senang kan??Jom la buat . Silap-silap nanti blog korang dapat kalahkan blog Hanis Zalikha tu. Siapa tahu??


PS : tak berniat pun nak kalahkan Hanis Zalikha . siapa laa Budak Chomot ni kan ? dahlaa comot .
wuwuwuw . nak try je . hehe . korang pon ? meh meh try :)


Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Pelajar Universiti & Hujung Minggu .

Assalamualaikum & salam sejahtera .
Selamat hari Sabtu kepada semua pembaca . :)


Yaa . Hujung minggu tiba lagi .
Kali ni mari kita lihat aktiviti pelajar universiti di hujung minggu .
Check it out yaww . :)



 Qada' tidur sampai tak ingat nak bangun . Macam tak pernah tidur setahun . Nak kejutkan pun tak sampai hati .



macam ni laa lebih kurang . isy isy isyy .
adakah anda tergolong dalam golongan ini ? :D

Siapa cakap jadi student ni senang ?
Penat wehh . Siapa yang dah @ pernah @ sedang mengalami zaman mahasiswa mahasiswi macam ni laa .
Seminggu tu macam - macam kena buat .
Assignments , tutorials , tests , quizzes , laboratory reports , presentations .
" HAHA . Ambik kau orang . Semua nak dijamakkan dengan menambah 's' di belakangg . :D "
Nak - nak lagi time dekat - dekat nak Final .
nak buang air pun macam dah tak sempat .
Oh okay . Tipu . Hanya hiperbola di situ .
So , bila weekends menjelma , tak salah kalau nak tidur .
Tapi beragak - agak laa . Jangan sampai tinggal solat ye . 
Dan tidur banyak - banyak akan membuatkan muka anda sembab ye kawan - kawan .
" Ok . Kantoi aku banyak tidur . Huhu . "

Keluar berfoya - foya , err , bersosial , err , berhujung minggu , * haa . baru sopan . teehee . * dengan rakan - rakan & ehem ehem .

disebabkan aku search dekat Google Images dengan keyword 
" keluar berhujung minggu dengan teman - teman "
ok , tau . skema nak mampus . =,=
dan resultnya memaparkan gambar2 orang lain
& macam tak proper je kan curi gambar orang letak kat belog chomot sendiri
so aku selongkar gambar aku sendiri dari belog ni yang lama
< gara2 malas nak upload gambar baru > huhu .

Haa . Yang ni best . Sumpahh .
Dan lebih lebih best dengan duit yang tebal di dalam purse mahupun di wallet .
Rasa nak sambar semua yang ada di depan mata .
Grr . Rakus sungguh berbelanja .
Dan bila duit PTPN , scholarship , mahupun duit tajaan Pa&Ma ( Papa & Mama to be exact ) menyusut , sendiri mau ingat laa . :D
Alangkah baiknyaa kalau ada sugar daddy yang sponsor semua .
Opss . Sorry . Mati aku buat statement macam ni do . Huhu .
Tapi tak semestinyaa shopping je , pergi laa tengok latest movies ke , main bowling ke , or jalan - jalan cuci - cuci mata je .


watch movies with your loved ones at Golden Screen Cinemas near you .
promote promote .
bilalaa GSC nak lantik aku jadi duta diorang .
boleh tengok movie free all the time .
okay cukup . tak sah kalau sesaat tak berangan do .


Settlekan segala assignment yang menimbun , study subjek2 yang dah diajar & bakal diajar oleh lecturer , buat study group dsb .


alolo . comey omeyy .
rasa macam nak tumbuk - tumbuk , pijak - pijak , lempang - lempang je .
erkk . keevilan aku terserlah do . huhu .

Hak ni pelajaq contoh , berdedikasi , rajin , berwibawa macam aku dok selalu buat naa .
< saja tiru dialek Anwar Hadi . HAHA >
Aku memang tabik spring & salute habis kepada golongan - golongan seperti ini .
Macam nak serbu je dekat mereka dan kata :
" Awak awak , bluetooth sikit kerajinan awak tu kat saya bolehh ? "
Ciss , tak guna betul kan .
Ye , aku sedar aku memang pemalas , err , kurang rajin .
And I don't know how to fix it .
Ni semua salah teknologi masa kini laa ni !
Facebook laa , Blogger laa , Formspring laa ,
semua nak hasut aku menjadi semakin pemalas .
Tengokk . Dah pemalas nak salahkan benda lain pulakk .
Isy isy isyy .
Tapi jangan main - main wehh , aku kalau dah datang mood rajin nak belajar , buat assignment , aku buat betul - betul do .
Sampai berasap - asap atas kepala . Ok , takde laa sampai macam tu .
Tapi mood dan keadaan itu hanya terjadi dalam sepurnama sekali sahaja .
Tsk tsk tsk T__T


Kemas bilik , basuh baju ( sama ada menggunakan tangan ataupun teknologi terhebat dalam dunia , jeng jeng jeng , presenting : WASHING MACHINEEEE ! :DD kuikui ) , mop lantai , buat kerja amal kutip sampah keliling kampus , dan lain - lain .

Dah malas nak describe . Cukup laa tu . HAHA .


DON'T TRY THIS AT HOME . TRY THIS AT YOUR UNIVERSITY !
agaga . banganggg . :DD



lama do aku tak pegang benda ni .
rinduuuuuuuuuuuu ! ciss .

Cukup laa sudah sampai di sini ye .
Korang pulak kalau weekends buat ape ?
Kongsi kongsi laa .
Komen laa weh . Penat - penat aku taip panjang - panjang , search gambar dekat Google Images lepas tu upload balik dekat sini .
Tak kesian ke dekat aku ? Sampai termengah - mengah macam lari marathon ni weyy .
Haha . Desperate betul Budak Chomot ni . Hee .
Bye korangggggggggggggg ! :DD

MELIN's











Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Thursday, February 10, 2011

belog updated ! teehee :D



Assalamualaikum !
Ketemu lagi kita yaa !
Bapak bapak , ibuk ibuk , semua yang ada di sini ...
Opss ! Terdangdut lah pulak kan ? teehee :DD

Kenapa aku happy semacam ni ?
Sebab ...
HARI NI , 10 FEBRUARI 2011 , SEMUA CLASS BAGI BUDAK2 AS1202D2 UiTM KUALA PILAH ... jeng jeng jeng
.
.
.
.
.
CANCELLLLLLLLLLLL !! 

yippiee ! jerit kuat2 , senyum lebar2 , lompat laju2 do bila tau benda ni !


hoorayy ! | kebahagiaan abadi bagi budak2 universiti bila dapat berita class cancel ! teehee

HAHA .
dah class takde tu semalam memang tidur lewat laa en
online online online !
dan hasil eksperimennya ..
BANGUN PUN LAMBAT LAH KAN . haihh .
apo nak jadi anak daro sorang ni ehh .

nak cerita pasal semalam ,
macam - macam jadi kat aku

1. AKU PECAHKAN BARANG MAKMAL BUAT KALI PERTAMA !


test tube | ini lah ghupenye lab apparatus yang dipecahkan oleh tangan chomot den .
pecah bersepai bebb . berkecai . bertaburan . bertebaran .
bak kaca jatuh ke batu . remuk .
ok ok . cukupp .
terkejut gilaa bapak do . tu laa nak abis buat eksperimen cepat sangat 
rembat tiga test tube sekaligus & prangggggggg !
satu test tube jatuh .
damn ! naseb baik free , tak payah ganti . teehee :D

2 . TEST BIO YANG MACAM HARAMMMMMMMM . =,=


arghh ! susahnye !! ke aku yang tak studyy ? =,=

ni satu lagi .
Ya ALLAH , tak boleh susah lagi ke Paper BIO ni .
nak terkencing - kencing aku jawab do .
tipu laa tuh terkencing kan ?
huhu .
tengok paper seimbas lalu je dah macam ,

Gulpp . Gila ahh . Dah macam kertas Final je aku tengok . Macam mane ni ?? Mati lah akuu . =,=
lepas tu dalam hati macam nak usya paper member2
share2 jawapan laa konon
sharing is caring kan ?

sekali Sir Zaini a.k.a our Bio lecturer cakap ...

siapa meniru test ni , nanti KUBUR SEMPIT ehh ...


walaweyhh . jangan laa sebut macam tu . lemah laa camni .
semua terus tarik2 kerusi bagi jauh2 sesama sendiri & tekad nak buat sendiri .
fuhh .
dan seperti yang dijangka terjadi
banyak soalan yang dihentam apatah lagi dibiar kosong tanpa jawapan =,=
SORRY SIR . LAIN KALI SAYA BELAJAR BETUL2 OK ? 
< muka student yang insaf > =,=

by the way , esok merangkap Jumaat 11 FEB 2011
merupakan Test Physics pulakk .
petang2 pulak tu .
time tu laa otak paling tak efisyien berfungsi .
dah insaf dah , ni nak gi library study ni
tak nak jadi cam Bio . wuwuwuw T___T

okay sayang2 sekalian . WISH ME LUCK OK ?
MUAHHHXXX !


 TOODLES ! SEE YA !

Yours Truly ,
MELIN THE OWNER OF THE BELOG CHOMOT :D
 


Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

Tuesday, February 08, 2011

penat penat kerja menimbun pun nak update belog chomot jugakk !

Assalamualaikum . Good day you'alls ! :D

aku masih di sini .
hidup lagi . still menghirup udara di muka bumi yang fana ni .
chehh . ayat tak nak kalah je .
dah "lama" ( laa sangat ) tak exercise jari menaip kat NEW POST ni .
selalu online jenguk2 belog , terjah2 belog orang je .
tapi tak tergerak nak update entry . =,=

status : sudah berada di kampus setelah seminggu 
bercuti-yang-tak-puas-lagi-walaupun-dah-seminggu-rasa-macam-nak-cuti-setahun !
damn it ! pemalas gilaa kau Melin . =.=

dan kepulangan ke Kuala Pilah terchenta ini
disambut dengan assignment yang menimbun , test yang tak hengat dunia
diikuti sukatan pelajaran yang makin mengelirukan .
aku letih . penat . pening . cam nak give up je .
BUT I CAN'T . I MUST BE STRONG .
okayy . dah berapa kali psycho diri sendiri kann .

dalam kepenatan ni jugakk
nak mengadu kat korang
esok ada test Biology . 
esok ada hafazan & tilawah CTU .
tuto , lab , assignment , lab report jangan sebut laa .
Jumaat test Physics .
aigooo .
< erkk . bila pulak aku pandai guna aigoo ni ? HAHA >
pengaruh budak2 gila Korea . citt .
kalau sudi doa-doakan laa aku ehh .
doakan aku boleh cope dengan semua ni .
doakan aku lulus cemerlang .
doakan kemalasan aku kurang . huhu .
and I promise I'll do the best .

okaylaa . penat . dah nak Maghrib .
tak mandi agy ni . kuikui .
nak tidur kejap boleh takk ?
wuwuwu T____T
makk ! Along penattt !




muka konon focus time lecture Biology .
tapi still tak paham . kena revise balik ni . wuwuwuw . nanges lagi T___T

dahh . bye bye .












Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)