Monday, April 11, 2011

Jom Buat Duit Hanya Dengan Online!

Hey hey hey! Selamat hari Isnin semua orang!
Semoga sihat selalu hendaknya. *macam nak tulis surat tak rasmi pulak dah


Disebabkan aku ni mata duitan sikit-sikit, sikit je tau tak banyak, sila jangan takut!


Entry kali ni aku nak ajak korang join SAYS.my


Best do website ni!


Nak tahu kenapa aku cakap best?


Sebabnya adalah...


KITA BOLEH BUAT DUIT MELALUI SAYS.MY NI!!!


*mata bersinar-sinar umpama Mr. Crab dalam kartun Spongebob Squarepants


So, kepada anda yang juga mata duitan, err. Sorry. Duit kan penting zaman sekarang ni.
Kalau ekau takdo duit, ekau nak bagi anak bini ekau makan apo?
Makan pasiaq? Makan batu?
*pasiaq=pasir (kot)
Jadi haruslah kamu kamu semua join SAYS.my ni ye! *muka convincing :D


Korang tak percaya dengan aku?
Ingat aku ni penipu tegar dan bersiri ke?
Meh sini cheq nak habaq meh.



SAYS.my ini sebenarnya ditubuhkan pada tahun 2008 oleh anak-anak muda daripada Youth Asia. Dulu nama company ni "YouthSays.com", sekarang sudah tukar daa. Youth Asia ni dah buat macam-macam projek gempak sebagai contoh YOUTH'10 Festival dan GroupsMore.com. Nak tau lebih lanjut pasal diorang ni? Klik sini.

Percaya sekarang? Bukti kukuh tu weh.
Sentap tahu kalau you'alls cakap mak menipu. Sedih tau.


Ok, sekarang macam mana nak join.
Pastikan korang ada Facebook, Blog, mahupun Twitter. Kalau ada tiga-tiga lagi best lah wa cakap lu.


Lepas tu pergi dekat sini: SAYS.my

Nanti kan akan keluar macam ni:


Kalau tak percaya jugak pergi tekan sendiri!


Lepas tu pandai-pandailah korang isi maklumat yang dia nak.
Tak payahlah aku ajar kot.
Sikit je pun maklumat yang dia nak. Tak leceh langsung.


Lepas tu dia ada 3 kategori tau.


SCHOOL. CAMPUS. YOUNG PROFESSIONALS.


Aku pilih CAMPUS lah sebab aku budak kampus kan? Huhu.


Lepas tu isilah maklumat serba sedikit. U mana korang belajar.


Lepas tu akan keluar macam ni:



Untuk start, tekan dekat yang dia tulis Do you use Facebook and Twitter often?
Ala, yang paling atas tu.

Lepas tu timbul ni:


Invitelah kawan-kawan makcik-makcik atuk-ayuk hangpa join sekali.
Ambik link yang dia bagi tu dan share dekat FB ataupun nak invite sorang-sorang pun boleh.
Yang ni penting tau, sebab bila sorang sign-up bila dia klik link korang tu, korang akan dapat RM1 per person. Dah macam MLM pulak kan?
Tu kalau sorang, kalau 10 orang? Kalau 50 orang?
Dah RM50.00. Dah boleh cash out duit tu. Lumayan tak? Hee.
Korang paksa je dorang sign-up bawah korang pun boleh jugak.
Bukan susah pun nak sign up. Kena ada FB je. 
Lepas tu korang belanjalah dia minum air sirap. Best tak idea aku? Huhu.

Nak tambah duit lagi, korang kena share campaigns.

Tekan dekat campaigns, ambik link, share dekat FB, sorang click duit kau naik RM0.20. Simple. As easy as ABC.

Yang lain-lain korang explore lah sendiri. Senang je nak faham. Budak-budak tadika kalau nak join pun boleh jugak :)

Kalau nak promote pakai Blog ataupun Twitter, letak link korang dekat post atau tweet korang yeh.

Ni aku nak cecite sikit. 
Aku pun baru je sign up semalam ni.
AKu share campaigns dekat FB, dapatlah ni:


Klik untuk pembesaran

Memanglah baru RM0.40. Tu baru malam semalam je weh. Lama-lama nanti?
Sikit-sikit jadi bukit bai. Huhu.

Kesimpulannya, jomlah join SAYS.my ni. Tak rugi apa-apa pun.
Rezeki Allah ada kat mana-mana. Kita yang kena pandai explore.

Sekian. terima kasih.

Kalau ada apa-apa nak tanya, sila komen dekat bawah. Ok?

Hee. Bye bye. Selamat buat duitlah ye. Jangan lupakan aku yang dah bagi info ni, payung-payunglah sikit.
Hehe :D









Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

4 taiko kawasan bagi amaran:

Insyirah Fauzi said... BALAS

Saya dah join ni Amalina oii . Seronok kan ? Cepat lah jadi kaya . Ha Ha Ha .

♥♥LiSsA♥♥ said... BALAS

ade effect pd status nuffnang ta ek kalo join ni?

Budak Chomot said... BALAS

@Insyirah Fauzi
Haha. Tulah pasal Insyirah Fauzi oiii.
Kalau dah kaya jangan lupakan aku eh? Huhu

Budak Chomot said... BALAS

@♥♥LiSsA♥♥
Takde rasanya. Sebab tak kacau Nuffnang pun. SAYS.my ni lebih kepada promote melalui FB :)