Saturday, April 02, 2011

Berjimba-jimba Bersama Gepren-gepren


Bila hari Jumaat je semua pelajar universiti 
(tak tahulah kampus aku je ke or memang seluruh pelajar universiti seantero dunia)
SIBUK
sibuk macam-macamlah
sibuk nak balik rumah (untunglahhhhhhhhh =,=)
sibuk nak berfoya-foya dalam keadaan berhemah
sibuk nak tarik boipren gepren pergi dating
sibuk nak qada' tidur 
sibuk nak basuh baju
sibuk nak melantak plus mentekadarah lah

Tapi aku...
BERJIMBA-JIMBA BERSAMA GEPREN-GEPREN
*sila refer tajuk entry ini ye
**gepren=girlfriend. Harap maklum. Bukan sejenis hantu ciptaan baru ye. Gila apa aku nak berjimba-jimba dengan hantu =,=
***berjimba-jimba tu apa? Err. Bukak kamus Dewan Bahasa ye murid-murid. Mukasurat? Err. Carilah sendiri yo.

Plan asal nak pergi Bahau, karok bagai.
Tapi memandangkan duit di dalam purse tak mengizinkan dengan cepat benau menipis hari demi hari.
Destinasi kami hanyalah, jeng jeng jeng!
KUALA PILAH
Pekan koboi kesayangan. Uhuk uhuk.

Mari cekitaut (BACA: check it out) gambar yang sempat kami hasilkan sementara menunggu teksi tiba untuk mengangkut budak-budak gonjeng ni ke destinasi kami




Inilah hasilnya bila si Budak Chomot bajet nak pose ala-ala model.
Sumpah macam haram, dengan si Lia dengan tudung indonnya dan beg pinknya menyibuk tatkala camera tengah capture.
Aku dah macam cacat kaki kudung sebelah lepas tu muka mintak pelempang =,=





Mereka nilah gepren-gepren hamba. Plus sorang lagi, Fatin Adilah yang malu-malu bergambar. Angkat phone je dia dah lari padahal aku nak call pak cik teksi! Huahua.
Jahatnya aku. 




Mari tunjuk kasut murah! Kasut aku je lah yang murah, kasut diorang tak tahulah.
Si Lia tu gedik lagi buat kaki cacat. Cacat betul-betul karang menangis tak berlagu kau!
*membebel gaya makcik-makcik memang aku pakar do




Lagi. Teksi lah lambat sangat sampai, tengok kitorang dah buat benda tak berfaedah dah sementara menunggu ketibaannya. Padahal muka aku memang suka buat benda pelik-pelik pun. Teehee :D


Ini cafe kampus kitorang. Kitorang panggil Anjung Seri Perpatih. 
Yang tu pokok, yang tu motor sape ntah.
*perlu ke nak mention? =,=
Bajet lagi nak buat Melin's Photography lah konon
Bermodalkan kamera handset 3310 aku dan tangan tak bedung aku jugak

Teksi sampai, kitorang singgah klinik dulu.
Eh ehh, jangan risau. Aku sihat je.
*ada ke yang risau?
Fatin dengan Lia je nak jumpa doktor atas sebab 
Adalah, mana boleh bagi tahu.
Takde gambar lah pulak. Sementara dorang tunggu turn nak jumpa doktor
Aku dengan Mimi pun pergilah membuncitkan perut dengan beli goreng pisang yang tawar serta tak rasa apa pun dengan air sorang secawan. Hmphh.

Lepas semua dah settle, pergi teman Lia nak usha contact lense pulak.
Hahah, sorang lagi dah berjaya aku pengaruh untuk memakai kanta lekap macam aku jugak.
Muahaha *gelak bangga



Macam terfikir nak buat spectacles baru tau
Tapi bila belek harga yang tergantung dekat spek-spek berkenaan, terus macam "alahai..."
sambil mengenangkan nasib duit di dalam purse dan juga dalam akaun.
Jadi hasrat hanyalah tinggal impian. Sadis tak sadis nyah? Haha.
Tapi no biggie lah pun. Aku bukan pakai spek sangat, still pakai lens gak nanti. Hee


Teruskan lagi dengan meng-usha coloured contact lense.
Terfikir macam time aku usha spek tu jugak
Tapi bila aku dah kaya balik nanti nak beli lens kaler baru lah
Agak-agak kaler apa sesuai eh korang? :)


Sesi pembelajaran tak formal "How To Menyumbat Your Lense Ke Dalam Mata & Cara-cara Mengeluarkannya Sekali"
Seram pulak aku tengok budak ni bersusah-payah nak pakai lens
Rilex lah wey, lama-lama expert lah...


Macam aku! Cheh, bajet pro.
Can't you see my eyes dude. Well, they are fake! Haha.
Aku pun dalam 2 minggu baru boleh pakai lens dengan betul dan cepat
Belajar slow-slow eh newbie
*Auntie dekat kedai ni cam muka aku. Dia tanya aku ada beli lens kat kedai dia kan?
Aku pun dengan muka terkejut chimpanzee pun macam "Yelah, lens ni beli kat sini apa :)"
Sambil menunujuk ke dalam mata. Hee.
Kuat ingatan betul. Ataupun muka aku ni memang muka seposen yang senang dicam? 
Kuang kuang kuang

Perut dah berbunyi-bunyi. Lunch pun makan burger cam bakery dekat faculty je.
memang patutlah kebulur semacam kan
Cepat-cepat bergerak ke KFC untuk menternak lemak



Muka aku lagi!
Balik-balik muka aku. Sila muntah hijau sekarang




Bila makhluk buncit kelaparan. Habis dibedal semua laju-laju
Walhal ada je yang tak habis. Isy isy isy

Baru sedar muka aku je yang banyak
Gepren-gepren aku ni bila aku ajak ambik gambar je
semua buat muka tak tahu
Tahulah camera handset murah je wehh
Takpe takpe, aku beli DSLR nanti tak nak ambik gambar korang! *nada touching

Sudah-sudahlah meng-update blog chomot kau tu Melin
Aku nak teruskan hidup aku di alam realiti ni
Chiao!













Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

8 taiko kawasan bagi amaran:

[ apexogamy ] said... BALAS

rajin bebeno pakai lens kan, sekalli sekale pakai lah spec..huhu,
rajin bebeno makan kfc kan.. :P

~~ytazzizzaty~~ said... BALAS

c0mey2nya........huhui....tp kn...pesal kalu kluar mkn ngn kwn je...kfc??? slalu mcm 2....

Butterscotch Fatin ..... said... BALAS

haha..melin....mne ade...ko mmg nk snap picture aq....lantas aq larikan lah diri....ngeh,,

Butterscotch Fatin ..... said... BALAS

haha..melin...aq mmg expert dlm mengelak kena snap picture...wahaha

sarah mohamad said... BALAS

amboii. keluar berjimba sakan nih. hiks. btw, me pun memula pakai lens, usah dok cakap lah. kawan siap pegang2 lagi muka nak tlg pakaikan. hiks

wunny said... BALAS

bjimba-jimba. syok weyh weekend cm g 2:):) rndu nk kua... huk3

nik lan nik mat said... BALAS

ooo..uitm kuala pilah rupenye...yg dkt dgn upwell tu kn?

dd said... BALAS

ciss, melin chomot, apa la dosa tdg indon aq + beg pink akak aq 2, kat ko. ko bhan aq ek!!