Saturday, January 01, 2011

perasaan-perasaan nak balik kampus.

ehem ehem .
Assalamualaikum semuaaa ! 

okay . jangan fikir aku ceria okeh ?
aku ceria hanyalah kerana hari ini 01/01/2011 .
yeahh . HAPPY NEW YEAR 2011 people ! (: 

mari kita kembali kepada mood berdukacita dan bermuram durja .
esok Ahad , 2 Januari .
alaaa . malasnye nak balikkk !
waaaaaaaaaaaaaaaaa !

blur ? dalam hati tertanya-tanya * apo mondo ehh budak sorang ni ? "
yes . esok aku dah nak balik kampus aku yang terchenta .
ecehh , terchenta laa sgt en .
kampus aku terletak di KP .
bukan Kota Paris , bukan Kuantan Parade , 
tetapi KUALA PILAH .
ingat tak drama Kuala Pilah's Next Top Model di ASTRO ?
itulahh dia . * ade kena mengena ke sebenarnye ? huu . *

 
view Seri Menanti ( kolej perempuan )
dari Anjung Seri Perpatih ( pusat sosial UiTM N9 merangkap tempat cari makan ) (:

and to be worst ,
eden tak dapat kolej kediaman wehh .
sedih tak sedih tak ? jom nanges secara berjemaah jom ! 
kalau tak percaya tengok ni :
.
.
.
.
.


klik untuk tumbesaran berganda
 
dan di sini eden mahu menyenaraikan perasaan-perasaan eden
sempena kepulangan ke kampus ini :


jeng jeng jeng ! < saje masukkan elemen saspens >


5. SEMANGAT 
ni bukan semangat " Agi hidup agi ngelaban " ke hape 
tetapi semangat untuk meneruskan pelajaran dengan lebih gigih dan efisien .
teruja tak teruja tak ?
eden kan tak bape puas hati dengan results exam sem 1 haritu
dan dengan ini eden akan lebih bekerja keras untuk mencapai Anugerah Dekan !
< muka penuh semangat >
FYI , bestie aku mase kat sekolah menengah
SITI KASUMA <<--- klik untuk ke profile facebook beliau
nak kenal2 pon bolehh , single lagi ni ! HAHA . jangan marah wehh !
ni nak story
aku bangge ngan member aku sorang ni
nak tau nape ?
jeng jeng jeng !
SHE GOT GPA 4.00 FOR HER FINAL EXAM !
yeayy ! claps claps !
dia budak PASUM ( Pusat Asasi Sains Universiti Malaya )
perghh , dah laa susah kan .
dapat pulak empat rata .
no biggie laa , cause dia memang straight A's SPM .
congrats dear !
dan beliau telah memberikan aku kate2 motivasi yang setinggi Gunung Everest
dan tiba2 aku rase high-spirited and kita boleh dapat ape yang kite nak dengan redha Allah , usaha yang gigih dan tawakkal .
aku ingat lagi ,ase kat sekolah dulu kitorang berlumba2 je
selalu compare2 marks
sometimes marks aku higher
sometimes her marks lagi gempak
gila kompetitif laa mase tuh
and bile dah pindah MRSM aku pulak down
result turun mendadak wehh
ye , sila tampar aku laju2
hurmm .
and aku nak prove kat dia kita same2 boleh berjaya
aku nak 4flat gak wehh ! huu . < muka desperate >
doakan perjuangan saya ye kawan2 (:

4. BERDEBAR-DEBAR
yeahh ! so much !
berdebar-debar cam nak gi nikah je ohh . relax laa . HAHA .
of course la weyy . nak wat rayuan kolej kat UPK .
plan nak datang awal sebelum matahari sempat menjengah lagi .
and nak buat muka paling kesian . huu .
harap2 laa dapat kolej .
and kalau dah dapat tu , berdebar-debar lak dapat SM berapa ,
sape roommate , sape housemate , okay ke dorang nanti , blablabla .
perghh . banyak gile aku fikir . relax je k. be cool . (:

3. SERABUT
sumpah serabut bilik aku sekarang ohh .
biasa laa packing barang last minute
and tak sah laa kalau Nur Amalina Izzati ni tak bawak beg kurang daripasa 5 beg ye korangg 
macamnak pindah ghumah !
kalau korang boleh tgok la bilik aku skarang ni
memang tak serupa bilik anak dara 19tahun !
err . bukan nak bukak pekung di dada ye
tapi itulah kenyataan
kalau ade makcik2 yang bace , jangan reject saya awal2 as menantu ye ?
teehee (; 

2. TERUJA
haha. absolutely!
nak jumpa member , nak pakai baju + shawl baru , nak cuci mata ( HAHA ) , nak hirup udara Beting Highlands , and macam2 lagi laa !
harus lah kan dah sebulan setengah cuti . (:

1. MALASSS !!
ye ! siapa2 juga yang malas mahu balik kampus mari kita ber sep sep tom tom bak !
arghh ! kemalasan melanda !
yelah en , dah cuti lebih sebulan tak wat pe
mengangkang je depan laptop * err *
tidur pukul 4pagi , bangun kul 12tghari
* err. kantoi lagi . HAHA *
pejam celik pejam celik
dah abis pon cuti sem
haihh . baru la terfikir 
" err. sekejapnya masa berlalu " 
sadis tak sadis . 
aku ada tanye dekat Formspring ,  
" kenapa bila dah lama cuti , nak sekolah @ kerja @ kuliah balik tu rase liat sangat hah ? "  
haha. macam 2jawapan aku dpat.
dah biase dgn rutin mase cuti laa , dah lemau laa , malas laa , blablabla  
dan tadi aku cakap dekat mak
" mak , tak nak balik kampus boleh tak ? "
dan tahniah . aku mendapat lecture yang padat dan panjang selepas itu . 
T____T
 ye ye je tulis kat entry ni tak nak malas2 lagi tahun baru ni
okayy ?

MARI LAH KITA BALIK KAMPUS MASING-MASING YE
SAMA ADA RELA ATAU TIDAK
SAMA ADA TAK PUAS CUTI KE APE
MARI KITA BOLOS DINDING ITU ! wahaha ;D

till then , bye bye . (: 
 
  
  
   
 
 



Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

6 taiko kawasan bagi amaran:

Azmira Yusoff said... BALAS

Jum Packing Bag . AHHAHAHa

melin said... BALAS

@Azmira Yusoff
jom jom . waa ! malasnye ! huhu .

Anonymous said... BALAS

terbaek ar blog ko :D

Roket Kertaz said... BALAS

best wo0o0 masuk college blik.. ada byk agenda menanti ...

melin said... BALAS

@Anonymous
thanks . (:

melin said... BALAS

@Roket Kertaz
tu laa pasal . tau takpe . (: