Friday, December 31, 2010

2010 | Quick Summary

it is the last few hours of 2010
well , today is 31st December 2010 already
and less than 24 hours from now
there will be fireworks , countdowns , concerts
how I love them every New Year 's Eve
cepat - cepat pasang azam
tiap tiap tahun wish " may this new year will be better than past years " 
and Alhamdulillah
I had a better life every year (:  

for 2010
macam - macam yang aku lalui
aku dah bukan budak sekolah dah
sementara tunggu results SPM keluar awal tahun ni
aku kerja
yeahh . dekat beberapa tempat .
walaupun ada tempat - tempat yang aku kerja tak sampai seminggu
HAHA. serious weh .
kira - kira balik lima tempat kot aku dah kerja
hebat tak hebat tak ?
< senyum angkuh >
wahaha . ;D
dan dari situ lah aku belajar banyak benda
aku kenal ramai orang
jumpa pelbagai ragam
tahu benda yang aku tak pernah tahu & tak pernah nak tahu
and time dapat GAJI
pheww . rasa macam ,
" ohh dunia . aku dah dewasa. aku boleh buat duit sendiri ! "
okay . kerek nak mati ohh macam tu .
belanja family macam - macam 
belanja makan memang tiap kali gaji lah kan
belikan adik baju baru
time shopping dengan family
" ohh takpe takpe , biar Along bayar " 
rasa bahagia gilaa wehh
feeling tu macam undescribeable
korang korang yang dah kerja tu mesti faham macam mane kan ? (:

and then aku terfikir
kalau tanpa education ,
I mean kerja2 yang aku wat ni tak payah tunjuk result SPM , diploma , degree whatsoever ~
dan aku dah boleh earn income
walaupun ciput je , tak banyak mana
and kalau laa aku ade degree
dapat kerja bagus
laaaaaaaaaagi banyak income aku dapat kan ?
HAHA. mata duitan gilaa.
fikir - fikir sambil senyum sorang - sorang
tiba - tiba datang semangat nak belajar kuat - kuat
nak gaji banyak , rumah besar , kereta besar
pendek kata semua besar laa ! huu .

dipendekkan cerita result SPM keluar 
ohh damn . aku kecewa gila babeng wehh
memang laa tak de laa teruk gile2
I got 6As,3Bs and 1C 
tapi I think I can do better
really better .
ambik kau Melin . banyak sangat main - main
aku agak berduka cita laa
tak sanggup nak pandang muka parents aku
rasa macam dah hancurkan hati diorang
oh my God
sorry Mak Abah =.=

tapi aku tak boleh terus macam ni
Alhamdulillah , aku dapat surat - surat tawaran
tawaran kolej swasta je dah sejengkal aku dapat
Kolej Matrikulasi Melaka or UiTM Kuala Pilah 
and I chose the UiTM
Diploma in Science

bermula lagi satu episode baru dalam hidup aku
aku dah bergelar MAHASISWI wehh !
aku jumpa ramai orang , aku belajar adapt dengan suasana baru
aku jadi more independent 
kena pandai - pandai budget duit poket
I made friends
aku dapat tahu siapa kawan , siapa lawan
and ohh gosh ! a lot !
thanks Kuala Pilah because ajar aku macam2
* walaupun kau terletak di dalam hutan belantara *
HAHA . ayat tak nak kalah ! :P

and I lived my student life
ade ups ade downs
 lumrah hidup kan ? aku tak boleh lari
 dengan lectures , tutorials , assignments , presentations , quizzes , testz , final exam , study week , blablabla
dengan hal personal lagi
rindu family kat rumah , problem dengan si ****** ( nama di-sencored atas sebab2 tertentu ) , budget lari , member buat hal , blablabla lagii
ohh . sometimes aku rase lemah gila .
macam - macam aku kena settlekan 
and THANKS GOD
I ain't alone
I got great friends
really great I mean
yang dengar problem aku , yang bagi motivational words
roommate , housemates , classmates
susah senang bersama
study sama-sama
kalau aku tak tahu something sentiasa ada yang share info dengan aku
time aku sakit , time aku rasa nak gelak banyak - banyak
ohh
THANKS FOR THE MEMORIES PEOPLE :')

dan langit tak selalu cerah
aku diuji lagi 
dengan result Final Sem 1 yang tak seberapa
I got PNG 3.06
aku tertekan gila
dah lah aku confident je jawab paper2 haritu
ini lah sebab over-confident yang melampau
aku janji takkan buat lagi macam tu
tapi confidence tu penting jugak wehh
takkan tak payah confidence langsung en ?
err , payah payah .
dan aku renung balik
aku memang tak berusaha sekuat orang lain
patutlah mereka mereka boleh dapat Anugerah Dekan
they deserve it by the way
aku yang belajar last minute , online tak ingat ,
malas memanjang
yeahh , padan muka aku tak lepas target
tapi kitorang ( DS1D2 clanz ) maybe akan mengalami kenaikan pointer
disebabkan few mistakes dalam key-in marks
DO PRAY FOR US
hmphh. kalau naik pon takkan sampai Dekan punye Melin T___T

itu lah serba sedikit my life in 2010
tak boleh lah cerita semua kan ?
kena ade secret & privacy
ngehngehngeh ;)

OHH MY DARLING 2011
be a superb year to me
and I promise I will struggle to achieve what I want
nak halau MALAS tu jauh - jauh !
syuhh syuhh syuhhh ! 

semoga korang punya tahun baru bertambah baik
azam 2010 tercapai ke belom ?
dan selamat maju jaya untuk 2011 .
SAYA SAYANG FOLLOWERS DAN READERS SAYA ! <3
teehee

PS : terima kasih laa sudi baca walaupun takde secalit gambar pun
walaupun tak menarik langsung kisah hidup 
NUR AMALINA IZZATI BINTI AHMAD MARZUKI ni
 walaupun blog ni tak famous macam blog lain .
huu .
BYE BYE 2010 , HELLO 2011 . (: 
 
 
    
  
 
 


 



 
 


 
 
  

Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

6 taiko kawasan bagi amaran:

[ apexogamy ] said... BALAS

huhu, result spm agak same, lau pon awk lebih..huhu.
result 1st sem agak same lau pon sy lebih..huhu. nice en3. =)

melin said... BALAS

@[ apexogamy ]
HAHA. ape same2 ape lebih2 ni. huhu.
thanks komen selepas dipaksa. HAHA ;D

Mr. TN_SkY said... BALAS

ahaha..nice entri :D wish u a gud luck in 2011 ya? :-p
ha..dah folo kamu..xleh nk tggl jejak kat shoutbox..xkua lak tulisan hehe..

check my new entry ya..=_=
http://guessthisisacityofthesky.blogspot.com/2011/01/rahsia-azam-tuan-pondok2010-2011.html#more

Sharif John said... BALAS

Selamat Tahun Baru

melin said... BALAS

@Mr. TN_SkY
thank youu . happy new year to you too .
grr . shoutbox tu buat hal pulak ehh .
huu . (:

melin said... BALAS

@Sharif John
selamat tahun baru jugakk . (: