Saturday, January 29, 2011

25 FACTS ABOUT MYSELF :)

Assalamualaikum semuaaaaa . :)


Apa khabar ? Sehad ? Hope semua sehad2 okeh ? :D


Kali ni Budak Chomot nak story pasal 25 FACTS ABOUT MYSELF .


ye , takde orang yang tag Budak Chomot .
sobsobss . takde laa , tengok ade blogger2 yang buat pasal ni .
and macam best pulakk .
dan macam bosan pulak kat rumah ni en , so berminat laa nak buat entry ni . :))
opss , Budak Chomot dah ada kat rumahh !
Yippieee ! hehe . cuti seminggu .
Mid - Sem Break & Chinese New Year . lebih kurang 2-in-1 punye cuti laa .
teehee . :D



comel kan ? comel kan ? cakaplaa CHOMEL ! haha :D


okayy . kita start k . :)



budak chomot yang terserlah kechomotannya . :D




1 . Nama diberi NUR AMALINA IZZATI BINTI AHMAD MARZUKI .
saya suka nama saya . :)
MELIN hanyelah nama manja ( erkk , manja ke ? huhu ) or nickname among friends . :)
kalau nak tau kenapa MELIN , sila rujuk ke muka surat INI . hee :)


2 . first impression of most people about me :
SOMBONG , SNOB , KEREK 
opss . maybe sebab Budak Chomot tak selalu senyum kott .
sorry laa ye . azam 2011 ni nak jadi lebih friendly & lebih banyak senyum . :)))
teehee . 
tapi bila dah kenal , Budak Chomot friendly je kan ?
mesra alam , tak sombong , bersopan - santun , lemah lembut , blablabla
haha . masuk lif tekan sendiri laa pulak kan . tettt . sorry . ;)


3 . seorang yang kuat makan & pantang nampak makanan .
tapi badan tetap macam ni :



abaikan muka budak sindrom down tuh . ahaa :D




haha . maybe kadar metabolisma tinggi & tak boleh duduk diam kott .
cepat lapar & cepat kenyang . 
selalu makan tak habis . tapi simpan dulu makanan tu , agak - agak tak basi lagi , sambung makan balik bila lapar tu datang . haha . tak senonoh . :D


4 . tengah study kat UiTM Kuala Pilah course Diploma in Science .
tapi tak minat Science . haha . boleh takk ?
hati dan otak lebih kepada pengiraan , bukan FAKTA .
namun still memaksa diri untuk menggapai GPA yang cemerlang , gemilang , dan terbilang . huhu . do pray for me . :D



harap - harap lecturer2 subjek science i tak baca entry ni . huhu .




5 . kembali kepada topik makanan .
tak tahu mana lemak2 pergi ,
mungkinkah ada cacing dalam perut ? selama ini berkongsi makanan dengan mereka ? eww . sounds scary . mintak2 tak laa . haha .
semua lemak pergi ke muka ?
menyebabkan muka bersaiz pinggan dan double chin sebegini :



chomot chomot chomot !

HAHA . no comment ! ;)


6 . tak boleh hidup tanpa EYELINER ! I LOVE YOUUU EYELINERRRR !! HAHA .



currently using this ! AVON ! the best laa :D


7 . relationship status ? err . taken . err . single . errr .
too complicated I guess ! teehee :)


8 . rabun +3.75 each eye . mata kiri + mata kanan . so total kerabunan = +7.00 !
tinggi kan tinggi kan ?
namun hanya pakai spectacles sampai awal form 5 .
beralih arah kepada mata palsu yakni contact lense .
kini pengguna kanta lekap yang tegar . :D



kau pehal hah buat muke cenggitu ? penampo mau ? haha


9 . penggemar kaler purple yang tegar . fanatik . fantastik . bombastik .
kalau boleh nak warnakan satu dunia ni kaler purple ! chantek kan ? huhu .



perghh . chantek siall ! :DD




10 . anak sulung daripada 3 orang adik beradik .
ye , ANAK SULUNG . dan ramai mengatakan Budak Chomot takde ciri2 anak sulung .
grr , tak cukup matang ke aku ni ? kakak mithali ni taw ? huhu .


11 . currently in LOVE with WEDGES .
both 


CHEEZY WEDGES 




and


WEDGES






opss . walaupun kedua - dua nya WEDGES , WEDGES di atas tidak boleh dipakai di kaki , manakala WEDGES di bawah tidak boleh dimakan . HAHA .


12 . lebih suka call daripada sms .
malas nak taip . boleh tak ?
bercakap & mendengar lebih pantas dan efisien . walaupun kos lebih tinggi 
T____T


13 . paling benci dan berdebar - debar kalau kena buat presentation kat depan public .
mempunyai kadar stage fright yang tinggi .


14 . suka menyanyi off key dan kuat2 bila tension atau bosan . 


15 . rindu zaman persekolahan yang happening . T___T










16 . kalau boleh nak jadi budak - budak balik . ke
no fears , no worries , just fun ! :)
tapi tak boleh laa pulak . huhu .


17 . seorang yang kecoh bila bersama orang2 yang disenangi & boleh ngam walaupun baru jumpa .
dan akan jadi diam seribu bahasa bila dengan orang yang bukan satu kelapa , ehh , kepalaa ! huhu .


18 . pantang nampak laptop @ PC yang di-connect-kan dengan internet tidak kira laa broadband , streamyx , WiFi dan sebagainyeee . 
mula laa jari ni gatal nak bukak FB , Blogger , YM , Skype , Tumblr , Formspring , Youtube dan yang sewaktu dengannya !


19 . kuat berbelanja .
perlukan seorang Perunding Kewangan Peribadi yang garang & tanpa gaji secepat mungkin .
tangan jadi panas bila ada duit & tak beli apa2 . teruk kan ?
isy isy isy . someone said to me , " kau ni kena kahwin dengan Dato' , Tan Sri or sape2 laa yang boleh ada duit satu treller " . so , anyone ? haha :D


20 . suka buat fashion pelik sendiri .
misalnya , baju kurung & jubah with sneakers ; shawl lilit ikut suka hati kau ;
eyeliner tebal2 sekeliling mata dengan 2 coats mascara .
HAHA . suka suka . and I'm loving it ! :)


21 . seorang stalker berjayaa . haha . stalk melalui alam maya je laa .
so BEWARE ! haa , cuak cuak :DD


22 . sangat besusah hati bila jerawat baru muncul dah cepat jugak melupakannya dan melakukan kerja lain yang lebih berfaedah daripada menangisi nasib di depam cermin sambil memicit jerawat tersebut sekuat - kuat hati . ahaa :D




23 . gilaa movie . gilaa kamera . gilaa kentang . gilaa facebook-ing & blogging .
NOTES : perkataan gila dieja gilaa sedemikian rupa untuk mengelakkan syak wasangka . haha .


24 . tak pernah senggugut . erkk . perlu ke buat statement camtu .
next please ! haha


25 . perangai berubah - ubah mengikut mood . 
boleh jadi orang paling sengal dan boleh jadi orang paling baran . full stop .


okayy . DONE ! hehe . fuhh , penat menaip dan meng-upload gamba do .
btw , thanks for reading facts about myself yang tak menarik ni .
daaa ! :))


PS : semua gambar ( kecuali gambar Budak Chomot ) credits to GOOGLE . :)




Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

4 taiko kawasan bagi amaran:

[ apexogamy ] said... BALAS

haha, bahaye, [stalker on board]no.21 gun.

Budak Chomot said... BALAS

@[ apexogamy ]

HAHA . beware of stalker then .
hahahaha < evil laugh > kuikui :DD

aznilussy said... BALAS

melin!!byk giler persamaan kamu dgn kite.hahaha

Budak Chomot said... BALAS

@aznilussy
ohh really ? yang mana satu yang same ? hee :)