Saturday, January 22, 2011

aku paling benci bila ...

Assalamualaikum . :)


okayy . kali ni aku nak cakap pasal :

BENCI | HATE 

rasanya semua tahu makna perkataan-perkataan di atas , bukan ?
tak payah cakap tak tahu laa .
budak kecik pun tahu .

" Aku benci kau ! "

@

" I hate you ! "

mesti korang pernah dengar orang cakap macam ni
atau pun korang sendiri yang cakap camni kat someone else .
well , it's normal .
tak kira laa niat nak bergurau ke , betul2 serius ke .
tipu lah kalau seseorang tu takde rase benci kan ?
kan kan ?

" iye kan je laa weyy "

huhu . desperate gilaa . :D

panjang lebar do intro !
sebenarnya nak cakap pasal situations yang aku tak suka je .
jangan ingat aku emo , simpan kebencian yang mendalam kat seseorang oke ?
aku baikk . HAHA .

straight to the point ,

AKU PALING BENCI BILA ...

@ situasi no 1

kau nak call Bedah Gemok , kau pun bukak laa Phonebook kat handset kau .
haa . jumpa pun !

Bedah Gemok
0119879999

kau pun call dia . tersengih-sengih . 
yelaa , member lama kan .
dah berkurun tak gebang sama-sama , mengumpat bersama , bergosip bersama .
kau dengar caller ringtone " Halimah Jongang "
kau pun tergelak-gelak sambil fikir , " Bedah bedahhh ... "
dan caller ringtone terhenti , kau punya laa excited ,
" Bedahhhhhhhh ! Ya Allah rindunya aku kat kau . Bukan main kau ehh , siap pakai caller ringtone Halimah Jongang lagi tu . Aku ... "
" Hello ? "
dalam hati kau : err . apahal suara lelaki pulak ni ? Bedah dah kahwin ke ?
" Hello . Boleh cakap dengan Bedah ? "
" Bedah mana pulak ni ? "
" Ermm . Bedah Gemok . "
" Bedah Gemok ? HAHAHA . "
" Isyy , gelak pulakk . Cepat laa bagi phone tu kat Bedah "
" Takde Bedah Gemok laa kat sini "
kau pun terpinga-pinga
" ehh . takkan salah nombor kot . rasanya memang aku save nombor Bedah yang ni "
kau pun cakap balik
" Eh ? Ni bukan nombor phone Bedah ehh ? "
" Bukan . Awak ni sapa ? "
" Saya kawan lama dia . Err . Sorry laa , saya rasa saya salah nombor laa . Sorry .  Maaf mengganggu . Assalamualaikum . "
kau pun cepat-cepat letak phone .
dan kau pun fikir-fikir , " macam mana pulak boleh salah nombor eh ? Aku rasa dah betul aku save nombor si Bedah tu ! "
dan ...
lebih kurang 5 minit selepas itu ...
handphone kau menyanyi-nyanyi lagu "UiTM di Hatiku"

Bedah Gemok calling ...

aik ? apahal pulak ni ? mesti Bedah nak prank aku tadi ni .
ciss bedebah punya Bedah !

kau pun dengan terujanya
" Oit Bedah ! Kau dari dulu lagi suka menyakat kan ? Ciss . Sape mamat yang kau suruh angkat phone tadi hah ? "
" Awakk . Saya bukan Bedah laa . Saya yang tadi tu . "
" Erk . Kenapa pulak ni ? "
" Takde laa . Suara awak ni cute laa . Mesti awak ni manis orangnya kan ?
Boleh tak saya nak berkenalan dengan awak ? Saya pun dah lama menduda ni .
Awak single ? " sambil ketawa gatal di situ .

apa kau rasa ? 


@ situation no 2

masih berkisar tentang handphone .
tapi kali ni si polan yang call
kau pun angkat je laa kan
and then ...
" Hello ? "
" Hello . "
" Eh ehh . Perempuan laa . Awak , boleh kenal ? "
" Ehh . Lu sape ? "
" Ape lu lu ni sayangg ? Panggil laa sayang ke , honey ke . Baru laa sweet kan ?
Baru sesuai dengan orang cantik manis cam u ni . By the way , nama I Zack .
U sayangg ? "
toot toot toot . 

biasa aku letak je terus .
sumpah takde kerja langsung . main tekan2 nombor pastu call .
kalau perempuanyang angkat terus nak ayat , desperate gilaa .
GO GET A JOB LAA WEH ! 

@ situation no 3

AKU BENCI PERVERT ! SANGAT SANGAATT !!
kalau tak tahu maksud pervert tu apa , sila bukak kamus English - Malay ye .
attention tu all perverts ,
kau jangan fikir semua perempuan suka kau cakap camtu oke ?
kami ada maruah .
kau tak perlu laa add kami dekat Facebook , Myspace , YM , Tagged or whatever
lepas tu post kat wall , chat , komen gambar
benda yang bukan-bukan
aku sendiri pernah kena dekat YM
anonymous mane ntahh , takde dalam list contact aku
tiba-tiba BUZZ ! aku .
aku pun dengan innocent nye BUZZ! balik
pastu dia mula mengawan 
siap share photo "benda" dia do .
eww . geli sial .
kurang ajor punye jantan kabaret !
please laa , jangan suka2 kacau anak dara orang camtu .

BEHAVE YOURSELF 
apa kau gersang sangat tak payah laa kacau orang2 yang takde kena mengena ni
boleh trauma kau tahu tak ?
BENGONGGG !!!




@ situation no 4


bila orang tak paham bahasa .
tension gila kot deal dengan orang macam ni .
dah kau cakap macam tu , dia still blur2 lagi .
kau pun punye laa bersungguh-sungguh explain dekat dia .
pastu dia buat muka paham .
tapi nanti dia tanya balik 
" ehh , apa kau cakap tadi ehh ? tak paham sangat laa . "
hangin je do kalau jumpa orang camni .
grrrr .




@ situation no 5


I hate annoyying peoples who think they are the BEST .
no one boleh kalahkan dia .
bila cakap nak hebat je .
kau sorang je laa boleh buat camtu , kau sorang je laa hebat ,
kau sorang je laa pandai
lepas tu nak kondem orang lain pulakk 
wehh , kalau lah memang kau expert @ ada talent dalam satu bidang tu
tak perlu kott
kau cakap besar @ bajet bagus @ hina orang
yeahh . sekarang kau hina orang , kau rasa kau better
tapi nanti ?
sapa tahu orang yang kau hina tu lagi berjaya daripada kau .
baru laa sentap do .
DUNIA NI IBARAT RODA , KEJAP KAU KAT ATAS , KEJAP KAU KAT BAWAH .
ALLAH tu adil wehh . ingat tu .
kita semua ni hamba-Nya , semua sama je Dia pandang
tak kisah ah kau pandai ke , bodoh ke , cantik ke , buruk ke , kaya ke , papa kedana ke
semua tu pinjaman dia je wehh
so tak perlu lah kau bangga sangat k ?
bila-bila masa je boleh nikmat tu ditarik balik .
lagi satu , kalau nak cakap tu fikir dulu
jangan main cakap lepas je ohh .
kita hidup dalam komuniti , kita fikir perasaan orang lain jugakk .




okay . DONE laa . aku list kan 5 situations je sekarang ni .
padahal banyak lagi kot benda yang aku benci @ secara sopannya , tak suka .
anddddddddddddddd ....


aku nak korang buat jugak benda ni
tajuk dia
" AKU PALING BENCI BILA ... "
korang list laa banyak mane korang suke
nak tau jugak ape yang paling korang benci dalam dunia ni .
hehe .
dengan kuasa veto nya aku ingin menge-tag 


dan yang lain-lain kalau nak join jugakk buat je
cakap Melin yang tag 
huhu .
yang dah di-tag anda dipaksa rela untuk membuat satu entry khas dengan tajuk di atas . wahaha . kejam gilee .
 ok laa bye bye . lapar pulak . heee . :)

























Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

10 taiko kawasan bagi amaran:

[ apexogamy ] said... BALAS

benci betol kne tag, hehe.. thanx.
i'll try ma best.. :)

melin said... BALAS

@[ apexogamy ]
hah . tak kire . benci tak benci .
buat jugak . tidak boleh tidakk . haha
gile paksa ni . kuikuikui

bubu ieQa said... BALAS

siap! bole tengok . teehee :)

http://bubukimochi.blogspot.com/2011/01/aku-paling-benci-bilaa.html

melin said... BALAS

@bubu ieQa
okayy fiqa . dah bace entry u sambil comment sekali . teehee . :)

miaa spungen said... BALAS

amboi panjangnyer bnci die hehe.. do follow me too =)

melin said... BALAS

@miaa spungen
hehe . nak luahkan perasaan jap je .
okie dokie hunny :)

.::: Princess MOMOY :::. said... BALAS

erkk...jangan mara -mara yer
tak baik untuk jantung
pesanan penaja


Mereka ini sangat GOJES !
Peristiwa itu masih menhantui diriku...
Nak Lagi Pendrive MURAH ?

melin said... BALAS

@.::: Princess MOMOY :::.
huhu . okayy .
tak marah2 dah :)

izryn halim said... BALAS

thnx for the tagged. nnti sy buat entry pasal tu

melin said... BALAS

@izryn halim
okayy . cepat2 buat taw ! melin nak bace jugak :)