Friday, December 24, 2010

END OF QUESTIONS. FUHH. PENAT.

telah ditag oleh cik Aishah Azmi .
so, orang dah tag, kena lah jawab en? huhu. 
jeng jeng jeng ~ drumrolls pleasee!




 1. Apa benda penting dalam hidup anda?

benda tu nak satu je ehh. hurmm. actually banyak yang penting. 
tapi if I have to choose one, it will be my HANDPHONE .
reasons : 1. senang nak contact orang2 tersayang 
                     2. senang kalau emergency
              3. kalau bosan2 leh dengar lagu2, ambik gamba ke. camwhore! HAHA

handphone murah je. tak mampu nak beli Blackberry segala. huhu.

2. Benda terakhir yang anda beli guna duit anda?

top-up MAXIS . petang tadi baru. bape hengget ? HAHA.
sikit jee. tengah pokai. huu.


MAXIS OHH MAXIS. pengguna setia ni taw. takde bonus ape2 ke? huhu. (;


3. Di manakah tempat anda akan melangsungkan perkahwinan anda dan apakah temanya nanti?


kahwin? erk. okayy.
mesty ah nak grand2 en. sekali seumur hidup je kott. inshaAllah laa. hee.
jadi WEDDING OF THE YEAR ke. HAHA. 
berangan tinggi langit kau Melin! :P
erm, nak kahwin kat 5-stars hotel ke, kat garden ke, underwater ke.
perghh. gempak siot. 
tema pulak? colour PURPLE kott. my favourite colour ever after. (:
and one more, MASQUARADE . semua guest pakai MASK. perghh.
ok ok. stop dreaming. huu.


mengancam tak ? wahaha ;D


4. Adakah anda sedang bercinta sekarang?

absolutely IN LOVE now. dengan sape? tettt. BIARLAH RAHSIA. wahaha. :D


comel en pic ni? tehehee. credits to Google. ♥ in love 


5. Berapa lama anda akan mencintai kekasih anda?


sape tak nak hubungan kekal sampai bila2 en?
HAPPILY FOREVER AFTER laa, macam dalam fairytales. aww! sweet! (:
tapi kalau dah tertulis takdir tu, redha je lahh. betol tak?



(: sweet je en?




6. Di mana anda selalu jumpa kekasih anda?

kat mana-mana rasa nak jumpa. huhu. (:







7. Novel/majalah/buku terakhir dibeli anda ?

magazines. CLEO and REMAJA . sangat sukaa !
CLEO sebab tebal ( tebal pon suke ke ? ) huhu . 
kirenye banyak info and tips laa . harga pon okay je. 
and BANYAAAK FREEBIES ! tiap2 bulan tunggu freebies CLEO. HAHA.
dasar suka barang percuma. huu.
REMAJA sebab dia bessstt ! HAHA. macam2 ade dalam tu.
and because I am a REMAJA , mestylaa bace REMAJA kan?
takkan nak baca PA&MA pulakk. opss. huhu. (:




these two magazines ROCKS ! (:


8. Siapakah nama penuh anda?

alamak haihh. sonangnye soalan ehh.
takde lagi adventure ke? huu.
NUR AMALINA IZZATI BINTI AHMAD MARZUKI 
haa. amek kau. siap BOLD AND CAPS lagi nyahh. wee~ (;




9. Antara mak dengan ayah yang mana anda lebih mesra?

MAK !
sebab senang nak share cerita, same2 perempuan en.
dengan ABAH takde laa tak mesra langsung, tapi kurang laa.
kecik2 dulu ye, memang anak Abah.
dah besar2 ni segan kott. huhu.


HOWEVER I LOVE YOU BOTH EQUALLY , MAK AND ABAH .
REMEMBER THAT . ((:  <3


MAK ABAH YANG BANYAK BERJASA :')

10.  Namakan orang yang anda betul2x nak jumpa dalam hidup anda?

hurmm. jap nak fikir. MY FUTURE HUSBAND maybe ?
HAHA. gatai noo. hee.
of course lah en. curious nak taw sapelah jejaka itu. huhu.




11. Adakah anda basuh baju anda sendiri?

kalau dekat kolej @ asrama @ maktab dulu 
: DUA BELAH TANGAN NI BASUH SENDIRI WEHH. BETOL!
SAMPAI KASAR2 TANGAN TAW. HAHA. 
DENGAN KAKI2 SEKALI. OKAY, NAMPAK SGT MENIPU KAN. HEE.
and one thing, semenjak kolej dah ade washing machine,
gune benda alah tu lahh.
 TEKNOLOGI DAH DISEDIAKAN, RUGI KALAU TAK GUNA. 
Am I right ? tehehe. (;


kalau dekat rumah 
: WASHING MACHINEKU YANG TERSAYANG DAN BERJASA
I LAP U WEHH
HEE. TAPI TAK SEMUA LEH SUMBAT MACHINE EN.
TENGOK GAK MATERIALNYE, COLOUR LUNTUR KE, ABES BAJU LAIN KARANG.
KALAU CAMTUH, BASUH SENDIRI LA WEY ! INDEPENDENT EN. HAHA
kadang2 mak tolong basuhkan. huhu. < saje wat font kecik > :P





12. Di manakah tempat anda betul2x nak pergi?

sangat banyak wehh. tak cukup ruang karangg.
nanti laa buat satu entry pasal tempat2 yang nak pegi ni. huhu.


13. Pilih satu "peluk" atau "cium"?

dua-dua boleh tak? tehehe. gatai agy. HAHA.


14. Beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag.

ohh ok. Cik Aishah Azmi ni :
1. merupakan kawan semaktab kat MRSM Kuantan dulu.
batch 0809. compound kitorang depan2 je.
selalu jugak laa main jerit2. HAHA.
kitorang juga satu kampus taw! UiTM Kuala Pilah.
tapi lain2 course lahh, dia MICROBIOLOGY, owang SCIENCE.
dapat A Bio SPM boleh laa en. hee.
2. nampak dia selalu ceria + senyum jee.
pendek kata macam selalu happy je, macam takde problem pon. huhu.
3. erm. ape lagi ehh. she's friendly laa. tak sombong.
asal terserempak je mesty tegur.
tak tegur siap kau ehh. HAHA. jk. (:


15. Lima benda yang disayangi dalam hidup anda.

benda ehh? baru nak list orang tadi. huhu.


i. HANDPHONE( explained above. kalau lupe sile scroll balik ke atas ye. huhu. )
ii. LAPTOP( untuk online FACEBOOK, BLOG, FORMSPRING, YM, SKYPE dan segala mak datuk laa. tehehe. )
iii. EYELINER ( tanpanya, owang tak boleh hidup. HAHA. hiperbola lebihh. penting untuk membuat mata kelihatan lebih besar dan galak. hee. boleh diterima tak alasan tersebut ? agaga. )
iv. CONTACT LENSE @ SPECTACLES ( dah rabun camtu laa en. huu. untuk maklumat lebih lanjut, sila bace entry yang INI .
v. ALL MY STUFFS. macam BAJU2, SELUAR2, CLOTHINGS LAA, DAN BANYAK LAGI. HEE.

16. Lagu yang anda suka dan selalu dengar.

banyak laa. tak tersenarai.
owang ni gila lagu taw. cakap je lagu ape. 
confirm owang tau. HAHA. riak pulakk. :P


17. Bila tarikh lahir dan kt maner korang sambut tahun lepas?

26 Disember 1992. diamm. jangan sebut TSUNAMI okayy. huhu.
tahun lepas celebrate dekat KFC Rawang bersama family terchenta.
biase2 je. takde laa party pon. huhu.



18. Rakan blogger yg anda nk tag?


nak tag 4 latest follower laa.
tadaa.
dan mereka yang kena adalahh :


http://alfannu.blogspot.com/




nota kaki : belog chomot ini dah genap 2bulan.
                followers pon dah cecah tiga angka. tehehe.
                dalam kesempatan ni nak ucap
                BIG FAT THANKS DEKAT FOLLOWERS AND SUPPORTERS.
                kalau ade ape2 kekurangan, komen, ataupun cadangan
                dialu-alukan ye. amat dihargai. ((: 
                
                
(:






Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

2 taiko kawasan bagi amaran:

NOOR FATIN said... BALAS

pjgnyaa! sy komen satu2 okay? hik3!

1)skrg budak darjah 1 pn dah ada hp sndiri. tambah la kita ni. kan3. hehe

2) nape xpakai celcom? sy selalu dapat bonus. hehe pakai upax pnya la..hehe

3)underwater? wow! haha suka ungu gak. xleh bygkan kalau semua guest pakai mask. haha XD

4)smg bahagia okay? :)

5)betoi2. hehe

6) jumpa dalam mimpi pn best. hoho

7)dah lama sgt xbeli majalah. xpenah baca cleo. dlu2 ada gak beli remaja, hehe

8)sedap nama tu :) nak panggil apa ye?

9)mak mesti sorg yang memahami, ayah selalu garang sikit. hehe

10)JENG JENG JENG..

11)xsmua baju bleh masuk dalam mesin. msti cepat rosak, sy prefer guna tgn je, mmg penat.. tapi hasil puas hati.. hehee

12)paris? hoho

13)hahaha muda lagi =p

14)kawan baik2! :)

15)sy xpnh pakai eyeliner..wuu.. hehe

16)bagus la. hehe

17)1992? muda lagi.. hohoo



btw, thanx komen entry kat blog saya. hehe sori byk sgt komen. sronok baca post ni.. :)

takecare k

melin's said... BALAS

@NOOR FATIN

perghh. panjangnye comment!
first time dapat comment panjang camni taw ?
wuu. really appreciate it. (:
nak terjah blog u pulak laa.
comment entry u pnjg2. hehe.
btw, thanks for spending your time here. (: