Friday, June 10, 2011

SEGMEN BUDAK CHOMOT | REVIEW JANGAN TAK REVIEW! : Review Blog #2: Muhammad Ferdaus Zulkifli :)

Bab tajuk sila abaikan sebab memang trademark akulah kan tajuk panjang-panjang.
Barulah cool wa cakap lu!

Kini diteruskan dengan sesi review blog seterusnya.

Mempersembahkan:


^
|
|

KLIK KALAU NAK BERTAPA DEKAT BLOG MAMAT NI

Eh kau nak klik sini jugak pun boleh! --> Muhammad Ferdaus Zulkifli

Tolonglah berterima kasih dekat aku yang berusaha segigih mungkin nak mempromosikan blog ekau ni ye -____-

Intro panjang macam satu novel KASIH YANG SUCI yang diadaptasikan ke movie NORA ELENA (saje buat-buat konon ada link padahal takde apa pun, gasak kau kena tipu!) tu tak guna bai, teruslah review ye.

Masa untuk blog loading

Eh mestilah aku cakap sekejap kan. Ada gila aku nak cakap berkurun dari zaman dinasour sampai ke zaman Ipad nak loading blog yang satu ni.

Kalau rasa muka aku muka tak boleh percaya, tengok ini


Weh kalau tak percaya jugak aku syak ada something wrong dekat hati kau. Busuk punya olang maa. Jadi tak perlu risau, tak perlu takut, kalau pakai broadband ciptaan sendiri pun boleh buka blog dia ni aku rasa :)

Content

Menarik. Rajin juga si empunya blog menghapdet entry nampaknya.
Bagus bagus. Kalau terasa extra rajin tu marilah tolong blogger pemalas ini update entry the belog chomot ni ye.

Banyak isu semasa yang dibincangkan, penggunaan ayat okay, takde nak mencarut merepek membongak sangatlah kann. Good job bro!

Lagu dalam blog?

Syabas berjuta-juta kali sebab tak menyakitkan telinga aku lepas tu kelam kabut nak cari punca muzik tak diundang tersebut. 

Lagu? Ilekkkk. This is best bro.

Design blog?

Okaylah. Simple gila babeng. But still nice.
Tak hadolah den berpinar bijik mato ni hah tengok animated widget berpusing-pusing macam gasing, terlompat-lompat, terkinja-kinja (ini memang favourite word aku, jangan persoalkan kemunculannya di setiap entry aku!)

Background image pun takde bai. Colour putih suci murni bak Darlie je.
Blogger lelaki memang macam tu (tiba-tiba diskriminasi jantina, tak paham betul aku)

Tapi bro, aku suka header kau. Smart.
Dah kau tak payah perasan aku cakap kau smart, header je smart. Aku bunuh kau karang kalau kau perasan handsome lepas baca review ini.

I'M NOT A STORYTELLER
BUT I HAVE A LOT OF STORY

Nice quote. Kudos. *walaupun aku tak tahu mungkin kau cedok dari Pak Cik Google sahaja. Wallahualam.

Berapa lama dah berblogging?

Tanyalah dia, buat apa tanya aku. Ingat aku ni receptionist dekat office Blogger ke? Okay fine tak lawak

Blogger ini seorang yang...

Makan nasi. Aku rasalah. Atau mungkin beliau memiliki hobi suka mengunyah guni beras. 
Seorang yang ada blog.
Aku tak tahu umur dia berapa tapi dia main pakai aku-kau dengan aku so nah hambek gwa balas balik. Tak taikolah kan pakai saya-awak, I-you ni. HAHAHA *gelak taiko Kampung Pisang

Hah kau orang semua kalau nak berkenalan pergilah dekat blog ni haa.

Follow, komen, buatlah apa-apa yang patut.

Siapa lagi nak support blogger kalau bukan blogger sendiri kan?

Chiao. Nak iron baju. Malasnye kiteee. Heck, macam aku pernah rajinlah kann :D



Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

4 taiko kawasan bagi amaran:

Muhammad Ferdaus Zulkifli said... BALAS

haha.bnyak aku nak ckp nyh, harap baca sampai habislah yer..hihi

first terimas bebnyak yer budak chomot sebab mempromosikan blog buruk gua...

2nd:bab loading, aku memang menjaga woo, tak suke aku nak tgu lelame..hihi

3rd:80 persnt dari contnt aku adlah sumber dari mmber aku yang banyak idea..

4th:aku memang tak suka lagu dlm blog,fulstop

5th:putih dan hitam memang fav aku, pasal header aku tuh aku dah taw memnag smart sebelah kanan je an..hihi, and tagline tuh memang dari mata hati jiwa aku aw cosh dulu2 time first aku buat blog, byk giler idea tapi aku tak reti nak menempekkan dekat blog nyh, skrg sikit2 ah,,,klau de kat google,mknenyer dia cilok aku punyer ah..hhi

6th:brapa lama aku dah berbloging??nmpk sgt kau tak scrol sampai habis an page aku..sob sob, ade jew daisypath kat bawh tuh..3 month, 4 week and 2 days:)

lastly, officialnyer umur aku 19 tpi 3o ogos nyh dah masuk 20,hihi...nway terimas bebyk yer cosh byk buat penyelidikan ttg blog aku nyh")))

p/s:penat kau baca:)

SheyPull said... BALAS

best nye....
bile nak review blog saye lak...:P



JOM singgah blog saya nak... aduhai...BORING nye...eh ape maksud BORING?

Budak Chomot said... BALAS

@Muhammad Ferdaus Zulkifli
Weh bapak panjang. 3 hari baru habis aku baca komen kau weh. Hihi.

Happy blogging btw. Good luck :)

Budak Chomot said... BALAS

@SheyPull
Nak kena review, joinlah segmen. Ada satu tempat kosong lagi. Hurry up! :)