Saturday, June 11, 2011

Kalau Kau Still Tak Rasa Jengkel (Annoyed) Dengan Situasi-situasi Ini, Kau Memang Super Cool Ya Amat

Tajuk telah menceritakan segala-galanya.

Mari sini aku senaraikan.


1. Naik public transport seperti bas, KTM, LRT dan ada satu ataupun lebih teruk lagi geng-geng anak muda or yang tak berapa muda buat macam kenderaan mereka sendiri serta memekik-mekik bak kera dapat makan KFC.

2.Salesman atau salesgirl yang tak faham bahasa, bila kau lalu depan mereka dan mereka menghulurkan brochure lalu kau menggelengkan kepala yakni tak nak, mereka still mengekori engkau dan menceritakan betapa hebatnya produk yang bos mereka suruh promote. Lepas tu kau kata "tak berminat" tapi aku rasa mereka yang macam ni tak pergi sekolah kot lalu cepat-cepatlah masuk dalam kereta or masuk dalam toilet. Kalau ikut lagi aku tak tahu nak cakap apa.

3. Budak-budak yang baru nak up, baru nak kenal dunia yang fana, berlegar-legar pakai baju hitam merah stokin belang-belang dan percakapan kalau tak sebut FUCK, SHIT, DAMN, BABI tak sah. (Aku tak bintangkan perkataan-perkataan tersebut sebab aku tahu korang pun dah tau dan dah muak dengar semua tu) 

4. Staff yang kurang ajar dan memang tak boleh diajar aku rasa. Selalu merungut sebab banyak kerja dan rasa diri cukup bagus. Padahal kalau kau jumpa orang lebih atasan, mereka greet kau dengan cukup sopan walaupun kerja mereka lebih banyak daripada staff bawahan itu. Nampak bezanya tak?

5. Lelaki pervert. (Malas nak huraikan lebih)

6. Orang yang kau dah cakap banyak kali pasal sesuatu benda tu, lepas itu angguk kepala laju-laju tanda faham. Lima jam lepas tu bila bersua kembali tanya balik benda yang aku dah explain panjang lebar 5 jam lepas. Hello, aku ni memang MP4 playerlah kan, ulang semua benda untuk kau?

7. Talam dua muka, kadang-kadang boleh jadi 143 muka juga. Ehh depan kau bukan main baik, cakap lembut alolo anyonyo sopan santun. Belakang kau segala benda kecil kesalahan kau, yelah kan kau tak perfect dia sorang je perfect dalam dunia, dia cerita dekat member-member dia. What the eff?

8. Dalam dunia blogging:


"Followed, follow me back!"


Ehh aku boleh je follow sebab nak jaga hati kau. Aku kan memang suka melakukan kebaikan *tangan di dada mata ke atas. Tapi kalau aku tak berkenan dengan blog kau, tak ke rasa tak ikhlas situasi follow terbabit? Tambah-tambah bila bukak blog kau berkumandang lagu Autoplay stock rock kapak kalau baby tengah tidur dalam buaian boleh terjaga sambil tunjuk middle finger.

9. Ungrateful people. Bersyukurlah dengan apa yang ada, tak payah nak ubah sangatlah kan. Botox susuk dia cucuk sana dia cucuk sini sampai dah tak macam muka manusia aku tengok dah. Lepas tu bila orang tanya "Eh mana ada, I ambil vitamin je" Heck kau makan vitamin boleh ubah hidung daripada kemik semacam lubang hidung 15cm boleh jadi terletak je hidung macam paruh ayam.


10. Dah buat benda baik lepas tu cerita kalau boleh nak satu planet dengar. Update status FB twitter segala, "I baru lepas sembahyang tahajjud. Pagi tadi puasa sunat. Alhamdulillah"
Hah cerita dekat semua orang. Lepas tu orang tegur jangan riak sangat, melenting. Dunia duniaaa.


PS: Boleh tambah lagi kalau kau tengah annoyed. Assalamualaikum. Selamat tinggal.

 
Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

17 taiko kawasan bagi amaran:

ZWAN SABRI said... BALAS

Suka dengan No.8.. ;)

MySuaraBlog: Aku Nak Jadi Macam Depa!

peep said... BALAS

baby pon da pandai buat middle finger skang ehh?? haha :P

schaze zainn said... BALAS

no 1 tu memang banyak berlaku.heh.sometimes ade juga budak2 yang agak jakun memasang mp3 kuat2 dan melalak nyanyi lagu korea/jepun padahal tak paham pape. and talam 2 3 muka tu memang betul sangat2.

Budak Chomot said... BALAS

@ZWAN SABRI
Hehe :)

Budak Chomot said... BALAS

@peep
Pengaruh persekitaran. Muehehe. Rosak rosakkk

Budak Chomot said... BALAS

@schaze zainn
Yeah, agreed! Mulut terkumat-kamit sanggup hafal lagu Korea Japan yang tak faham sangat tu punn. Ce cube hafal Quran? Semangat macam tu ke -.-

Azlan Hasan said... BALAS

yang no 1 i tau nape jadi..its happen sebab dorang rasa kat muka bumi nie dorang paling happening laa tu..hahaha

Regards,
-Strider-

hafrizzul hafiz said... BALAS

sangat benci dengan no.8!
bwahaha!

Budak Chomot said... BALAS

@Azlan Hasan
Tau takpe! Padahal tak happening langsung, mintak penampar adelah! Grrr -.-"

Budak Chomot said... BALAS

@hafrizzul hafiz
Samalah kitaaaaaaaa! Waaaaaaa :'(

hafrizzul hafiz said... BALAS

@Budak Chomot

paksaan yang drastik... hafiz xpenah suruh org follow pun.. tapi jenguk je. ^_^

-JuvItArs- said... BALAS

yg no.8 tu krg jls ckit la.. sbb blog sy ritu.. cik comot yg 'followed' tp tkde la plak 'follow me back'..

so sy pon fllow la cik comot balik... hehehe

kAyShaari said... BALAS

hihii..taksuke naik ktm pastu budak kecik melalak2..masuk lak geng2 remaje kununnye cakap macam kwn die jauh sgt padahal sblah die je k0t.. annoying gilaa. then mamat2 yg ske peewit2kn girls yg tggu bas tepi jalan. nak lempang laju2 je. haha

cik aletheea : said... BALAS

yang no. 1 tu....
mmg ler sgt2 annoying ok.
dapat-dapat masa cuti skolah...
adeh...
x larat nengok..

azrijohan said... BALAS

i dah follow u,u follow i balek eh.



hahaha..annoying kan...

kocix! said... BALAS

best! best!
betul2 lepas geram nih.

samy said... BALAS

good