Wednesday, September 14, 2011

Memang Aku Sorang Je Blogger Yang Baru Update Cerita Raya!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh!

Tengah lambai-lambai tangan ni? Nampak tak, nampak tak? Kalau jawab "Nampak!" tu confirm ada kuasa psikik! Err takut mak tahu tak! Kepada yang merinduiku selama ini, senyumlah kembali kerna kini ku kembali. Ku tinggalkan blog tak berilmiah ini untuk sementara gara-gara urusan hidup yang lebih hakiki.
Amacam? Ada siapa-siapa terjatuh cinta baca ayat puitis aku tak? Tak nak mengaku pun takpe, malu letttewwwww! Takpe I faham *flipping shawl

Raya tahun ini adalah yang paling meriah, sebab musabab tu lah sampai tak sentuh laptop sepanjang minggu raya, dan laptop ni mengada-ngada sikit, bila tuan dia yang cool ni lama tak menghadap dia, dia merajuk, terus merosakkan diri (pelik semacam je bunyinya)
Apa-apa hal pun cerita tu kita tolak tepi dulu, cerita raya dululah der!!


Nah hadap dulu gambar tunjuk baju raya tahun ni. Jeng jeng jeng.


Kalau kau orang bermati-matian rasa gambar ni candid, sila gelakkan diri anda sendiri sebab si Budak Chomot ni yang memaksa adiknya (yang lebih tinggii dan besarrrrrr daripadanya) untuk snap pic ini sambil menahan diri daripada terjatuh. Sekian.

Pagi raya pertama macam biasa dekat rumah Opah (belah Abah). Inilah sedikit sebanyak gambar yang dihasilkan sementara kaum-kaum lelaki pergi solat sunat Aidilfitri. Kenapa aku tak pergi? Tetttttt, masa habis. Fikir sendirilah bai.


Inilah adik aku. Tiap kali pergi beraya rumah orang semua orang terkejut bila dapat tahu aku kakak, dia yang adik. Aku pun senyum je lah. Tiap tahun bai. Bayangkan betapa penatnya aku handle situasi ini. I nak pakai satin shawl pun nak snap pic. Terasa #retis gituu. Muehehe.



2 anak dara tergedik-gedik depan kamera depan cermin depan apa lagi kau orang tambah sendirilah!


Me with my beloved Mum <3



I tengah buat apa ni? I tengah check duit raya I nak bagi ni, cukup ke tak. Chehhh. Padahal tengah sediakan ruang nak sumbat duit raya yang super masyukkk tahun ni. Buruk betul perangai ;D



Check camera pun muka serious nak mampus. Aset tu weh muka serious tu muehehe.

Finally, family potrait!


Ye, anda betul! Tahun ini kami sekeluarga lima-lima orang baju raya colour SILVER!!! Love it! Tiap-tiap tahun kena ada tema tau!

Dan macam dah tradisi pulak tiap tahun kena buat photoshoot gambar raya muehehe <saje feeling retis lagi>

Moh le saksikan.



Hah cepat spot the differences! Kalau takde kerja buatlah!
Tanda pakai marker kaler merah dekat laptop masing-masing, baru COOL! Weehoo ;D


Hai nama saya Melin Chomot. Saya menang basikal! #sebut dengan nada "saya menang motor"



Punyalah excited nampak sawah padi sampai nampak macam ada gigi emas, Ewww gross! :D



Yang baju selain kaler kelabu tu cousins kami (^,^)


Penat beraya okay. Perhatikan dua jejaka di belakang i.e Abah dan Atuk yang terlentok di sofa nan empuk.

Sampai sini je lah ye. Nak cerita satu-satu memang 45 entry tak habis. Tapi raya tahun ni memang meriahlah wa cakap lu! Ngeee. Kalau nak stalk gambar lain, boleh pergi SINI. Chehh bukan main. Boleh menang anugerah paling bajet dalam dunia kau! #kelaskauMaria

Okay bye, Assalamualaikum. Siapa-siapa nak ajak pergi open house pun bolehh :D







Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

5 taiko kawasan bagi amaran:

♥ MRS ZACKS ♥ said... BALAS

wahhhh silver cntik lah ^___^

selamat hari raya msih blum trlmbat :)

Yong Sofea said... BALAS

cantik shawl kau melin :)

♥ Dea ♥ said... BALAS

samela kiter... first day raya kaler grey!!.. neway, slmt hari raya!!

Atiqah Wadiah said... BALAS

empookknyeerrr tgk sofa tuh..

afiqazizan said... BALAS

wahhh tema warna silver..i like..:)