Saturday, August 06, 2011

SEGMEN BUDAK CHOMOT | REVIEW JANGAN TAK REVIEW! : Review Blog #4: oh ! OKAY. :)



Assalamualaikum. Salam Ramadhan, salam Satu Malaysia :)

Kita kembali kepada 'SEGMEN REVIEW ME-REVIEW DAN TER-REVIEW'!!!
Setelah berkurun lamanya ditinggalkan, fuh fuhhhhh berhabuk sudah segmen ini.
Namun jangan risau semua blogger yang join segmen ini, blog-blog anda akan masih di-review dan dipromosikan di sini. Senyum sikit muehehe :)

Okay, back to the Ampang point, blog bertuah kali ini adalah....


So tak kisahlah hangpa semua tengah okay ka tak okay ka tengah kebuloq sebab pagi tadi tak bangun sahur ka tengah makan maggie perencah kari sambil baca entry ni ka (ops!), anda akan cakap "oh ! OKAY." apabila singgah ke blog si gadis ini.

Tak percaya? Klik gambar bawah ni hah. Penat den screen capture lepas tu upload balik dekat sini. Sila hargai ye (^,^)

#click untuk berhijrah ke blog beliau. 
I suka ayat dia, kalau tak nampak meh sini I taipkan balik, I ni kan sungguh considerate orangnya muehehe. "...sebab blogger dia macam sempoi-sempoi boleh buat kawan main guli." Amboiiii, kenapa perlu main guli? Marilah kita menjadi kawan sepermainan bermain Angry Birds, Counterstrike, dan Dota barulah into trend youuuuuu! Okay gedik nak mamp -.-

Kembali ke Angkasapuri.

Masa untuk blog loading

In a blink of eyes! Like seriously! Maybe ada kaitan dengan url blog yang berbunyi http://onlythreesec.blogspot.com/  jadi haruslah mengambil masa tiga saat sahaja untuk blog fully loading. Kalau lebih 3 saat tu, silalah meratapi nasib masing-masing kerana mempunyai internet connection yang selaju siput vavi. Jangan nak curi broadband I yang super laju ni pula ye muehehe.


Jenis blog


Blog personal wanita (hehe comel tak kategori yang aku reka ni? Please cakap comel!)
Content
Nice! "Nice'' di sini bermaksud blogger ini tidak membosankan readers dengan entry yang berbaur keskemaan dan kemengantukan (mati aku kena kejar dengan cikgu BM aku buat ayat macam ni. Lari!) Beliau mempunyai sense of humour yang boleh membuatkan urat kentut masing-masing putus forever. Dan dalam setiap entry mesti ada at least satu gambar, which is good, supaya boleh attract readers baca. Keep up the good work :)


Lagu dalam blog?

Perghhhh TAK ADA! Ini I suka you! Muahmuahmuah!

Design blog 

Okay, tak terlalu sarat. Simple pun simple tapi tetap cute. Tapi satu je, welcoming message tu:


Agak menggangulah. Ehh bukan 'agak', MEMANG! *sigh
Cik blogger manis, kalau boleh remove je okay yunk? Setiap kali nak ke page lain benda ini muncul dan selagi tak tekan OK tak akan hilang-hilang, maybe kesan masa panjang nanti readers akan lari. Perghhh aku punya imagination tak boleh jauh lagi kan? It's totally up to you, I just bagi pandangan je. No offense, peace ;)

Berapa lama dah ber-blogging?

Berdasarkan pemerhatian (ececehhh), blog ini sudah wujud sejak September 2008 lagi. Phewww lagi senior dari blog I lagi, "Hai kakak senior!" hehe.


Blogger ini seorang yang...
-kelakar
-bijaksana dan juga bijaksini. She's taking foundation in electrical power engineering at UNITEN. Good luck dear!
Honestly, kami tak kenal, jadi tak kenal maka tak cinta kan? So kalau nak keluar sama-sama belanja I makan belanja I tengok wayang, apa salahnya muehehe.

I think sampai sini je lah. Selamat berpuasa, selamat berbuka puasa, dan selamat bersahur! (^,^) 
















Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

3 taiko kawasan bagi amaran:

nazirulhazwan~ said... BALAS

saye nak direview:)

bonaFIDE said... BALAS

hey babe ! thanks review. I mmg nak remove welcoming msg tu tapi tak igt kod die. Haha. Noob. -.-'

And again, thanks. :)

Heidi Shafiq said... BALAS

saye pun..