Wednesday, October 12, 2011

Kejadian Sadis Lagi Terhiris Di Permulaan Semester Break =.=





So my last final examination paper was Biology, on 6th October 2011. Demmit, sangat susah okayyy! Tak expect pula paper Bio akan sesusah begitu, or was my preparation aren't enough? Biasalah kan last paper, gap 6 hari sebelum itu pun disia-siakan dengan berfoya-foya sakan. Well, tak adalah pergi clubbing ke apa. Kelab malam mana je ada kat Kuala Pilah tu derr? And so sebab susah sangat and ada masa 3 jam. Yang betul-betul baca dan boleh jawab sikit je, yang lain ikut logik akal. Phewww, berani mati kau Melin. Dan sebab 30 minit terakhir dah tak boleh keluar exam hall, so kalau duduk dalam tu pun tak sure boleh dapat idea lagi bernas nak jawab, I decided to go out early. About 5 minutes before 30 minit terakhir. Macam exam habis pukul 12.00pm, I keluar 11.25am. Okay itu pun nak explain lebihla kan ==" Ditambah lagi dengan mata yang mengantuk tak cukup tidur the night before and fikir nak pack barang yang berlambak-lambak ke dalam luggage sebesar alam (walhal balik esok hari). Tak sempat pun jumpa a few classmates yang terus balik lepas paper. Alaaaa. But never mind then, sem depan muka ini lagi, inshaAllah ada. Hee ;)

To cut story short, (aku dah cakap aku memang tak pandai nak pendekkan intro) my family members (parents & Adik) came to pick me (& my stuffssssssss, like OMG banyak gila, 5-6 kali turun naik hantar barang kot). Yeayyy to semester break! Dalam kepala hotak dah fikir macam-macam. Nak berjimba sakan, nak makan sampai perut meletup, nak tidur like a Sleeping Beauty (beauty ke nyahhh?) and whatsoever yang sounds awesome (^,^)

So here we go! Dari beloved Kuala Pilah (belovedlah sangat) balik Rawang. Weehooo! (literally jumping). Aku pun dah macam ada teori sendiri, duduk dalam kereta lama-lama mesti snap gambar. Wajibbul ghunnah. Kalau tak buat rasa tak senang duduk, nak berak pun tak keluar ohh okay behave!


Gwa dah habis semester 3! Woot woot kau hadooo? *insert eksaited face
Alaaa, lighting tak chantek, kena snap pic lain macam ni!

Mempersembahkan prop-prop seperti:

Angry Birds yang 24/7 marah! Rawrrrr!



Justin Bebear! Still peluk erat okeh walaupun ada kenangan pahit di sebalik teddy ini. Peduli apa aku. HAHA


Jangan tiru aksi-aksi ini dalam kereta masing-masing. 13PG hekhek.




Adik dan handset ZTE barunya. Aku pun macam, "ada brand ZTE ke selama ni?"
Takpe, budak darjah empat mana boleh pakai handset mahal-mahal, akak ekau ni hah tak merasa pun guna BlackBerry lagi sobsobs T__T

Dan sedang khusyuk menghasilkan gambar tak berfaedah ni, time kereta nak belok, opssss kereta terberhenti. Bukan "ter", tapi memang nak berhenti pun. Abah cakap steering (eja macam ni kan?) rasa sangat berat and tak sedap nak drive. Mula-mula ingat sebab banyak sangat barang, and kereta memang jenis besar pun. Takpelah, drive lagi. Drive lagi sampai satu selekoh kat depan, berhenti lagi. Abah turun check apa yang tak kena.


Cuak cuak ke bebehhh

And adalah juga local resident yang berhenti tolong kitorang. Check punya check punya check, belting putus rupanya. AKu actually tak tahu pun pasal belting ni. Hello I'm a girl okay? Yang aku tahu belting ni ada kena-mengena dengan steering. And tiba-tiba pulak lepas tu engine mati tak boleh nak hidup, ntah apa ntah tak tahu nak explain macam mana. Kesimpulannya, rosaklah kereta tu! Phewww sadis. Tersadailah kami anak-beranak kat bengkel. Opss kejadian ni jadi kat Senawang. 


Kereta dengan kami-kami naik tow truck. Phewww time naik turun tu rasa macam naik roller coaster pun ada. HAHA okay hiperbola.


Sementara pomen-pomen tengah check kereta, pergilah mengisi perut yang berkeroncong di gerai Mamak berhampiran area banyak-banyak bengkel tu. Nasib baik jugak ada kedai makan, kalau tak, kebulur pegang perut tengok kereta yang rosak serta mengangkut barang macam nak pindah rumah den tu.

Blablablabla, ENJIN KERETA TAK BOLEH START JUGAK DAN KERETA TAK BOLEH SIAP HARI TU JUGA. Aku dah macam "alaaa macam mana ni?". Lepas tu bincang-bincang Abah suggest bawak barang penting2 dulu, balik naik KTM, esok bila dah siap kereta ni, Abah datang dengan member bawak balik. I was like, "what??? KTM lagi??" Dan dengan itu aku rasa aku dan KTM ada connection yang kuat. Dah boleh anugerahkan aku pelanggan setia KTM dah lepas ni. Macam balik sendiri je kena sesak-sesak naik KTM -.- Mula-mula macam nak memberontak jugak, tapi nak buat macam mana kan. Itu je jalan yang ada. Tengok semua pun dah tension-tension, alaa redah jelah. Asalkan sampai rumah. Huhu.

So angkut luggage baju yang paling besar tu, Abah bawak, bawaklah apa-apa yang penting untuk menanmpung hidup sehari dua, gerak ke KTM Senawang. Sorang mechanic tu hantarkan pergi sana.


Budak ni bukan main suka, sebab tak pernah naik train jauh-jauh. Mula-mula jelah. Lama-lama bosan sebab ramai sangat orang and lama sangat nak sampai HAHA. Baru ekau raso peghasaan den selam ni balik kampus macam mana.

Itu jelah ceritanya. Alhamdulillah sampai rumah dengan selamat, dan kereta pun dah okay. Adalah juga hikmah yang tersirat; antaranya:

1. Dapat eratkan silaturrahim sesama ahli keluarga. Hihi. Bila je lagi nak naik public transports dengan satu family kan sekarang ni?
2. Dapatlah bagi pengalaman kat budak kecik tu naik KTM, LRT, teksi HAHAHA

So that's all. Happy holiday semorang budak diploma UiTM! (^,^)

#TakAdaKenaMengena: Bukan main comel adik aku time kecik-kecik. Tiba-tiba rindu dia masa kecik. Sekarang dah tak comel HAHA



Till next time,
Budak Chomot




Orang cool semata-mata je boleh klik LIKE bawah ni tau. Tak percaya cuba try test :)

13 taiko kawasan bagi amaran:

----- ----- said... BALAS

fuhhh.....

yan_n.i.m said... BALAS

toink toinkkk byk noksss probs nyer, tp dah slmat smpai pon..! :)

aznilussy said... BALAS

awal2 lagi da gila -_-'

Mesyhta Beto said... BALAS

dugaan..#np dugaan by hujan..hihi
ehhh..perasan something...dekat blog pown ada hashtag..haha..#TwitterSungguh...

Budak Chomot said... BALAS

@----- -----
HAHAHA sesak nafas kan baca.

Budak Chomot said... BALAS

@yan_n.i.m
Yeahhh. Tak challenginglah kalau tak ada problems kan? Kuikuikui. Alhamdulillah selamat sampai :)

Budak Chomot said... BALAS

@aznilussy
Aikkk Azni, apa yang gilanya? -.-'

Budak Chomot said... BALAS

@Mesyhta Beto
Dia ni ada je lagu dia HAHA. #EhhMestilahh! Weehoo

.::: Princess MOMOY :::. said... BALAS

hihi... siap ader bebe lagi dalam kete melin eyh

Budak Chomot said... BALAS

@.::: Princess MOMOY :::.
Hehehe. Balik cuti sem lah dear. mestilah angkut semua barang :D

.::: Princess MOMOY :::. said... BALAS

uit. macam u buat @Princess MOMOY tu ada link dear ?

syafiqakarim said... BALAS

mak aih..dugaan dugaan.
tp best bila mcm tu kan?makin erat.barulah susah senang bersama.ekek.
takpe,wa pun salu naik tren -.-
harap kete lu cpt sembuh.

sakinah kiky said... BALAS

comel ya adek 2...